You are currently viewing Vindjacka; Arc’Teryx M’s Squamish Hoody Adriatic Blue

Vindjacka; Arc’Teryx M’s Squamish Hoody Adriatic Blue

Fjäderlätt men gör så galet stor skillnad.

Det är lite olika vad man föredrar och hur man bygger sina skalplagg, men jag har valt att inte gå på en softshelljacka, utan jag kör kombinationen fleece och vindjacka eller fleece och riktiga skaljackan istället. Jag älskar fleecetröjor och jackor överlag, men ibland behöver jag skärma av lite vind och där kommer denna rackare in i bilden. Det är egentligen lustigt hur något så otroligt lätt kan göra sådan skillnad, men jag blir märkbart varmare i den om det blåser. Faktiskt så att jag flera gånger har klarat mig bra på bara en långärmad underställströja och vindjackan utanpå, medan jag sett hur andra vandrare och klättrare frusit och börjat stegra upp på fler lager. Fördelen är att jag kan svettas på rätt bra om jag rör mig och ändå vara mobil och vindjackan är också lätt att öppna och ventilera vid rörelse.

Jag har egentligen inget negativt att säga mer än priset som vanligt på Arc’Teryx produkter. Även denna är tillsaftad och ligger i överkant sett till konkurrerande vindjackor. Den är inte speciellt regnbeständig, men lite väta håller den borta iaf. Börjar det regna, snöa eller blåsa mer rejält, så åker istället min Goretexpro-jacka på.

Stora fördelen är att den är verkligen fjäderlätt, tar i praktiken ingen packvolym alls och ger bra mycket mer värme till ett redan befintligt lager med t.ex. fleece utan att skärma av totalt som min riktiga skaljacka gör.

Vikt på min våg; 162 g

 

Lämna ett svar