You are currently viewing Inre lugn och inre kaos – samtidigt.

Inre lugn och inre kaos – samtidigt.

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

På ett sätt ligger jag bra till – på ett sätt önskar jag att jag låg bättre till. Förberedelserna för nästa berg fortskrider. 

Har lite kaos på jobbet då en nyckelperson är sjuk, men jag hoppas att det löser sig. Det är på ett sätt avgörande för att jag ska kunna vara ledig och borta så pass länge som jag ska vara. Det stressar mig lite då jag varken kan eller vill sätta mitt jobb på spel bara pga en bergsbestigning, men jag håller tummarna för att det ordnar upp sig. Det är trots allt några veckor kvar.

Jag ska gå igenom utrustningslistan ännu en gång, men jag tror att jag faktiskt är i hamn med allt utom en till duffelväska som är beställd från Tyskland och borde komma mitten av veckan nu. Vad jag behöver göra är en provpackning, men det tar sin lilla tid för då behöver jag verkligen stuva ner allt i packpåsar och kompressionspåsar. Jag tror inte folk förstår vilket jobb det är på hög höjd med lägre syrehalt och då man ålar runt på alla fyra i ett tält och ska försöka få ner sovsäck, liggunderlag mm, det tar liksom en timme att bara riva ett läger innan man är klar för förflyttning. Det är skönt dock att jag inte är lika stressad över utrustningen nu som jag var inför Aconcagua, utan allting kritiskt är på plats. Däremot har jag en del jag behöver bestämma mig för, t.ex. om jag ska göra hål även i mina 8000 meters skor, Olympus Mons, för att dra igenom kabeln för värmesulorna. Jag tror nästan jag ska göra det och köra med de sulorna i hela tiden, precis som jag gjorde med mina G2or på Aconcagua.

Träningsmässigt så var det bra att jag fick lite teknikträning med stegjärn på stegar. Det gav mig en vink om hur svårt det faktiskt är och vad som väntar. Däremot har jag fortfarande inte övat repellering och skulle behöva ge mig ut och hitta en klippa där jag kan sätta topprep och öva på att fira ner mig själv. En och annan klippa hittar jag väl, men svårt att hitta någon där jag ensam kan lita på en förankring. Behöver ha några stadiga träd eller så längst upp att dra repet kring.

Styrkemässigt och konditionsmässigt hoppas jag kunna nöta på några veckor till. Nu slår jobbet mitt ut mig lite tyvärr, så det får bli vad det blir mellan tjänsteresor mm.

Det som återstår och som jag har fokus på denna helg, är att faktiskt göra i ordning hus och hem. Jag åker iväg när det är vinter och jag kommer hem när det är sommar. Gräsmatta mm kommer att börja växa och rabatter kommer bli fulla med ogräs, om jag inte sätter vänner på att rensa. Jag ska försöka förbereda så mycket som det går nu för att underlätta för hus- och trädgårdsvaktarna. Det är ett jätteprojekt att resa bort en längre period när man inte bara har en lägenhet man kan släppa.

Fortsättning följer och nedräkning pågår!

Lämna ett svar