You are currently viewing Packvikt och packstrategi

Packvikt och packstrategi

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

På Aconcagua hade jag rejäla problem med att få med mig allt – och denna gången blir det ännu mer problematiskt och kräver lite tankeverksamhet på hemmaplan

Inför Aconcagua fick duffelväskan väga 23 kg och handbagaget 7 kg. Väskan vägde exakt 23 kg, men jag hade enorma problem med att stänga den. Handbagaget mitt vägde kanske 5-6 kg, men även handbagaget var fullproppat (en 30L ryggsäck.). Problemet med de här alpina sakerna är att de tar sådan plats. Min sovsäck är värst. Komprimerad så äter den ändå upp rätt mycket av duffelväskan.

Nu när jag ska till Nepal så får jag tänka till. Först har jag köpt till SAS plus, så där får jag ha 23+23 kg med mig mellan Sundsvall och Stockholm som är första delsträckan. Sedan ska jag byta till Qatar där jag får ha max 30 kg totalt. Därefter ska jag flyga med inrikesflyg i Nepal och där är det 10 kg max i incheckad bagagevikt och 5 kg i handbagage. Den andra väskan får jag skicka som ”cargo”.

Så strategin får bli att försöka packa en duffel med 23 kg och försöka om det går ha sådant som jag inte ska ha förrän jag kommer till basecamp i den. Den andra får vara 7 kg för att klara Qatarflyget, men väl i Katmandu så kan jag packa över 3 kg till. Bland annat ska jag låna en extra sovsäck där. Dessutom ska jag lämna lite civila kläder och saker i Katmandu. Det gäller bara att komma på en bra balans mellan vad jag ska ha i vilken väska och vad jag ska ha i handbagaget. Just nu tror jag att jag kommer att ta alla snacks i handbagaget. Dvs försöka maxa chokladkakor, nöter mm där. Kommer se komiskt ut i säkerhetskontrollen dock när jag kommer med ett 50-tal chokladkakor i en ryggsäck. 😀

En första provvägning visade dock att jag tror att jag kan ta med mig ett par extra vinterskor att ha på mig i basecamp. Det vore faktiskt rätt skönt (ett par Sorels). Jag beställde dock en ny duffelväska idag då min ena som bara är Large är lite för liten. Jag kommer att ha två XL-dufflar istället, det blir bra.

Nu och en månad framåt är det kaos i vardagsrummet iaf. Härmed förklarar jag vardagsrummet för ett friluftsrum.

Lämna ett svar