You are currently viewing Solcellsladdare: Anker PowerPort Solar Lite

Solcellsladdare: Anker PowerPort Solar Lite

Lite tung, men ”strålande” bra solcellsladdare.

Jag var lite lur på om jag skulle köpa en powerbank med kombinerad solcellsladdare, men de rackarna verkar inte vara speciellt effektiva då solcellsdelen ofta blir rätt liten och begränsad. Innan min tripp till Aconcagua så hade jag sett ut denna laddare, men ännu inte handlat. Väl på Aconcagua så hade en av expeditionsmedlemmarna exakt denna och jag fick se hur den fungerade live samt få ägarens utlåtande. Det avgjorde det hela och det blev en beställning på Amazon.com när jag kom hem.

Laddaren väger en en del, åtminstone för en lättviktspackare som mig. Därav drog jag mig ett tag för huruvida jag skulle ha den eller ej, men på flera av bergen jag varit på nu så har det varit trängsel i de laddstationer som fanns och på Aconcagua fick man rentav betala för det. Numera har precis alla mobiler med sig på bergen och nästan slåss om laddningsmöjligheterna. Kombinerar man en solcellsladdare med en powerbank, så kan man se till att ha tillräckligt med lagrad energi för mulna dagar och passa på att ladda med solcellerna när det är vackert väder.

Laddaren har inte bara en utan två portar, så har man en powerbank som stödjer dubbel laddning så går det riktigt fort att ladda en sådan! Alternativt kan man t.ex. ladda mobil eller kamera samtidigt som man laddar powerbanken. Det är 15W effekt på mackapären och 5V / 2.1 ampere i båda USB-portarna. En provladdning ute på min altan i vår svenska vintersol (en halvmulen dag) laddade min mobil utan problem.

Själva laddaren är som ett vikbart fodral eller nylonfolder, rätt så platt och kan vikas ihop med kablage och allt inuti. Det går också att fälla ut den och hänga bakpå ryggsäcken och ladda medan man går. Likaså är formatet perfekt för att hänga över ett tält t.ex. Genialiskt! Själva foldern rymmer dessutom en telefon så kan man stoppa in den och slippa att den hänger i någon kabel.

Priset var riktigt lågt, bara några hundralappar, när jag köpte den på Amazon och det enda negativa jag kan komma på med den är möjligen att den tar lite volym i storlek samt just vikten då det ändå är sina gram. Samtidigt så garanterar den mer eller mindre att jag alltid kan ha laddade batterier till kameror mm.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Kalle

    Hunnit testa mer i Sverige? Står och väger mellan 15W och 21W varianten.

    1. happyhiker

      Tyvärr inte så pass mycket så jag fått bättre kläm på laddtider mm, det blev bara ett snabbtest innan den åkte med till Nepal.

Lämna ett svar