You are currently viewing Klättringsbyxa: Arc’Teryx Psiphon AR

Klättringsbyxa: Arc’Teryx Psiphon AR

Klättringsbyxor i softshell för alpina turer.

Jag spenderade en hel del tid innan Elbrus på att läsa recensioner och söka en vettig klättringsbyxa. Jag ville ha en byxa som var i lite tjockare softshell då den isolerar lite också, samt helst en byxa med ficka på byxbenet samt skydd nertill för stegjärn. Visst, sätter man ett stegjärn rätt i skiten så är risken att det går hål ändå, men förstärkning kan också innebära att byxan faktiskt klarar sig från att bli punkterad.

Jag är överlag ett stort fan av Arc’Teryx, förutom vad gäller deras prissättning. Jag betalar verkligen en tusenlapp hit och dit bara för varumärket – men samtidigt så tycker jag de gör galet bra produkter. Snygga, genomtänkta och med kanonbra kvalitet. Psiphonbyxan är inget undantag. Både dyr och bra alltså. Den är kanonskön, ventilerar bra och isolerar så pass bra att jag på Elbrus inte ens tänkte på att ta på mig underställ förrän till toppturen. Den har inbyggd rem och saknar öglor för separat rem. Den inbyggda är väl OK, men det är en lite annorlunda lösning då det är en hake som man drar till och sedan hakar ner i sydda ”fack”. Inget jag stört mig på eller känt att det har varit dåligt, men det kan vara lite pilligt en frusen morgon i ett tält innan man fipplat ner haken på rätt ställe.

Byxan har två sidofickor och en benficka. Fullt tillräckligt för min del. Överlag är jag nöjd med både materialet och byxans utformning.

Vikt på min våg; 529 g (storlek medium)

Fotnot: noterade för övrigt att byxan inte blivit riktigt ren i senaste tvättmaskinen (handtvätt), så får köra den en sväng till. Aconcagua skitade ner all min utrustning något så galet med allt damm.

Lämna ett svar