You are currently viewing Klättringsbyxa: Arc’Teryx Gamma LT

Klättringsbyxa: Arc’Teryx Gamma LT

En favoritbyxa inte bara i vildmarken utan till vardags.

Denna byxa läste jag om på nätet och såg att många var nöjda med. Tyvärr inte med prislappen, men med produkten i övrigt. Jag beställde hem en, på prov. Innan jag ens hoppade i byxan så var jag förälskad. Vilket material!

Det är en softshellbyxa, men som är väldigt, väldigt tunn och glättad. Materialet och den lätta vikten gör att byxan är helt underbar att bära varma dagar. Den är luftig och ventilerar kanonbra, samtidigt som den skyddar för solljus. Det finns dragskor och remmar nertill, så det går utmärkt att dra upp den över vaderna och dra åt så det blir en piratbyxa. Det glättade materialet gör att byxan är helt underbar oavsett om man sätter sig vid en lägereld eller i en flygstol. Faktum är att jag har rest ner till mina expeditioner nu iklädd i dessa byxor redan på flygresan, bara för att de har varit så luftiga och härliga för flygplanet.

Byxan har två sidofickor och en benficka, precis vad som täcker mina behov. Benfickan är tillräckligt stor för att rymma lite resehandlingar t.ex. (så länge de inte är i ovikt A4-format då). Det finns en inbyggd livrem som fungerar rätt bra. Spännet är av plast, så det blir väl mindre roligt den dagen det spricker, men det är som två clips som man trycker ihop och sedan drar åt. Fungerar kanon. Byxan är riktigt stretchig och flexibel och att göra stora kliv och utfall är inga som helst problem då den följer med hela vägen in till grenen.

Dessutom är byxan snygg. Min mormor (nåja hon är 80 plus) var helt spiksäker på att jag hade chinos på mig. Med andra ord tar man på sig en skjorta eller piké så ser man plötsligt väldigt städad ut och inte alls som en äventyrare längre.

Byxan är så pass bra att jag ska beställa en till identisk byxa att ha efter mina bergsexpeditioner och för resa ner/hem. Jag förstår nu de hyllade recensionerna jag läst om den och ställer mig i samma hyllande kör.

Lämna ett svar