You are currently viewing Resan till nästa berg är redan påbörjad.

Resan till nästa berg är redan påbörjad.

Det är många detaljer som ska på plats och denna gång fuskar jag inte med medicin och apotek… 

Lite lessons learned ifrån Aconcagua blev att jag gick tom på medicin. Jag hade absolut inte kalkylerat med att bli sjuk så tidigt som redan första dagen och att det sedan skulle sitta i hela expeditionen ut. Jag hade med mig rejält med värktabletter och febernedsättande, men de tog faktiskt slut. Strepsils hade jag inte med mig alls, men OJ som jag saknade den då halsen och hostan slog ut mig fullständigt. Halsen var riktigt, riktigt sliten av kylan.

Det är ju sådär bra att käka värktabletter och annat bös och jag är i grunden motståndare till piller överlag, men jag chansar inte under nästa expedition. Tvärtom. Handlade en hel del igår och notan landade på över tusen kronor, huhu. Jag skulle ha kunnat handla på plats också, men det känns samtidigt skönt att köpa på hemmaplan och veta att allt sådant är nerpackat och redo. Jag har gjort en beräkning på hur mycket jag kan tänkas behöva och nu utgår jag verkligen från att jag kommer att vara dundersjuk och skadad på berget. Nästa bergstur nu kommer jag vara bortrest ännu längre på, så det är lika bra att dundra på rejält och vara förberedd.

Jag planerar allting minutiöst och har gjort en grov estimering på hur många gånger jag behöver bajsa där jag saknar riktig toalett. Utifrån det så vet jag hur mycket handsprit och våtservetter jag ska ta med mm.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Johan

    Beställ hem via apotea.se eller liknande site. Oftast mycket billigare.

    1. happyhiker

      Tack, bra tips!

Lämna ett svar