You are currently viewing Test av 8000m-utrustning

Test av 8000m-utrustning

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Fortsatt test och planering – och nu är mängder med prylar beställda, igen.

Dunkläder verkar luta åt denna uppsättning, med ett par helt nya RAB salopettes och jacka från deras Expedition 8000-kollektion. Skorna, Olympus Mons, måste jag öppna upp helt och snöra om helt då jag inte kan snöra dem till fullo som det är nu. Kedjan ska fettas in och själva dragkedjan ska få en flärp så jag har något lättare att dra i med handskar på.

Handskar och vantar är däremot ett problem. Jag är inte nöjd med det handsksystem jag har nu idag. Hestravantarna är fantastiskt sköna och supervarma, men jag kan bara inte sköta en ascender med dem. Ska fota en bild eller spela in ett klipp så ni får se vad som avses, men planen just nu är att försöka hitta en handske eller annan vante, som är lite tunnare. Då kan jag nyttja Hestran vid vila eller då jag inte ska arbeta, men ska jag operera karbiner och jumars, så vill jag ha en mer flexibel handske/vante att byta till. Om det nu inte är dödskallt, då måste jag verkligen ha Hestran.

Jag har i varje fall lagt beställningar på handskar för närmare 30 000 kr nu för att få hem alla möjliga modeller och kombinationer. Det är just den perfekta kombinationen jag söker. Det svåra med handskar och vantar är att man har så otroligt olika händer. Jag har rätt små händer, storlek 9 som standard i handskar, och jag hamnar ofta mittemellan där vantar för 9an blir för tighta och 10an blir för buffliga. Händerna sväller lite på högre höjd, så det måste finnas lite buffert. För tighta vantar/handskar är som att be om förfrysningsskada.

För nästa berg behöver jag också ha en arbetshandske ner på lägre höjd, men här kommer jag nog att använda min Black Diamond Guide. Jag tycker dock att den medföljande linern nyper åt för hårt, så ska se om jag kan ersätta dem med någon egen kombination.

Jag ska också testa Balaclavan riktigt då det inte är så långt bort innan jag ska få den att fungera ihop med en syrgasmask. Mycket att tänka på med andra ord!

Lämna ett svar