You are currently viewing Hård träningsdag i stegjärn och nya storskorna

Hård träningsdag i stegjärn och nya storskorna

Invigde mina La Sportiva Olympus Mons och drog på mig ryggsäcken packad med viktskivor och marksten för ett backpass.

Fick tillåtelse av gubbarna i Bollekollen att få knata i backen under den avstängda skidliften. Drog på mig stegjärnen och trampade på med ryggsäcken lastad med lite viktskivor från mitt gamla gym samt marksten. Plockade ur säcken och sänkte vikten från 32 kg till 21,5 då jag tränade intervallpass i backe igår och ska ha långpass löpning imorgon. Traskade upp och ner i backen i en timme ca, men det bet brutalt hårt på låren då jag hade rätt högt tempo. Flåset fick jobba också och pepp hade jag så det räckte till och blev över. Varenda unge som åkte i skidliften till vänster om mig peppade, hånade och frågade mig hela tiden hehe… sköna ungar.

Jag inser nu hur bra jag trivs i mina 7000-skor dock, mina La Sportiva G2 SM. De skorna har en låsning (BOA-system) där jag med rattar sonika vrider in en wire och låser ner hela foten kanonbra. Olympus Monsen fick jag inte alls att låsa ner foten lika bra idag, utan foten rörde sig på tok för mycket inuti linern. Det kommer slita enormt på ett högt berg. Skönt att upptäcka det nu på hemmaplan och kunna justera och experimentera hemma.

Tungt pass iaf, men jag känner mig starkare och starkare för varje dag som går nu och jag ökar träningsvolym och vräker i mig både mat och onyttigheter just nu. Äter precis ALLT. Delicatobollar. Äppelkaka med vaniljsås. Godis. Samtidigt ligger jag över 250g i protein varje dag, så jag har svårt att överäta för mycket. Vikten ligger precis under 80 kg just nu jag hade helst velat ha en kroppsvikt på 86 kg innan nästa berg. Det är dock bara 9 veckor kvar så det är nästan inte görbart (då blir det fulätning och fulinlagring med fett). Håller jag mig bara skadefri så kan detta bli riktigt bra. Jag känner mig positiv, fokuserad och motiverad för stunden!

 

Lämna ett svar