You are currently viewing 2400 steg uppåt…

2400 steg uppåt…

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Idag provade jag trappmaskin, med ryggsäck och viktskivor. Oklart om jag kommer ta mig ur sängen imorgon.

Jag kommer att träna fler alternativa övningar nu innan nästa berg. Bland annat ska jag dra bildäck, vilket också är bra träning inför Denali. Just dragning av pulka på Denali är lite annorlunda moment som inte liknar den vanliga träningen jag annars gör med att gå i backe med ryggsäck osv. Man får en helt annan stans och hållning med en tung pulka bakom sig, särskilt i uppförsbacke.

Dagens träning gick ut på att mest bara leka och se hur det kändes. Körde först 50+50 ”våningar” på trappmaskinen, med 20 kg i ryggsäcken och en totalvikt på ca 22 kg på ryggen. En våning var 16 trappsteg. Det var helt sanslöst mycket jobbigare än vad jag hade trott och jag darrade rätt duktigt i kroppen på slutet. Körde även 50 våningar till med 10 kg i ryggsäcken. Totalt ca 2400 trappsteg.

Det kändes främst i höfterna och ju tröttare jag blev, desto mer kom på knän, framsida lår och baksida lår. Även vader och arsle tog stryk. Bara att vräka i sig mat, försöka återhämta och ”påt igen” imorgon som man säger i hemtrakten i Norrland.

 

Lämna ett svar