You are currently viewing Utrustningen riktigt grisig efter Aconcagua…

Utrustningen riktigt grisig efter Aconcagua…

 • Inläggskategori:Blog
 • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Det var mig tusan vad grisigt allt är. Fortsätter skura och göra rent. 

Mycket av det grisiga kom från Camp 2, där det var lite speciell jord. Det påminde lite om stenmjöl, men var ännu mer krispigt och verkade väldigt mineralrikt. Kruxet var också att det blev rätt likt lera i konsistensen t.ex. inne i kupoltältet där vi åt mat. En hel del av utrustningen tog med sig en slags sörja hem, men jag jobbar vidare med en mjuk diskborste och såpvatten. Får vara lite försiktig med mina liners där jag nu har värmesulor installerade, så istället för att dränka dem så får jag tvätta dem i flera omgångar. Låta dem torka så jag ser var skiten är kvar och sedan försiktigt tvätta igen.

Lasportiva är dock väldigt tydliga med att skorna får inte torka intill en för stark värmekälla, så som öppen spis/lägereld/braskamin osv. Detta för att skorna är limmade, både i sömmar men också mellan gummilager och risken är att det torkar ut och kan spricka och i värsta fall släppa. Så man får ha tålamod. Värmegolvet i badrummet är dock bra för det ger en långsam upptorkning och är skonsamt mot skorna. Jag stoppar också tidningspapper inuti dem initialt så det suger upp lite fukt som letat sig in i innerdelen.

 

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Emelie

  finns det npgon bakomliggande annledning att du inte gett någon info om när du fixade att nå toppen på elbrus? det har vart så tyst kring det berget tycker jag.
  är ju sjukt intresserad även om de skulle varit mkt motgångar. det är ju faktiskt mänskligt att allt inte fungerar ibland:)

  1. happyhiker

   Brist på fritid skulle jag säga. Hann inte göra färdigt Elbrusfilmen innan det blev dags för Tierra Artic Ultra och sedan hann jag inte göra klart den filmen därifrån heller, innan det blev dags för Aconcagua. Oklart om jag hinner få ihop en film för Acon innan jag ska iväg igen. Skulle behöva låsa in mig vid datorn en hel vecka och jobba igenom allt material. Elbrusfilmen är 90-95% klar.

Lämna ett svar