You are currently viewing Rengjord utrustning

Rengjord utrustning

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Har fortsatt rengöra utrustningen efter Aconcagua… det tar sin lilla tid, men blir trevligt inför nästa tur

Även om det är prylar som snabbt kommer att skitas ner igen, så nog är det skönt att städa upp och fräscha upp allt så det är rent och finputsat när det väl ska användas nästa gång. Har diskat allt som har med mat/dryck att göra, tvättat alla kläder och impregnerat med Nikwax Softshell, Nikwax Hardshell osv och ikväll blev det rengöring av kängorna. Jag använder såpvatten till mycket då det är miljövänligt, doftar gott och lätt att arbeta med. Sedan har jag en favorit och det är vinylglans, sådan spray som används till t.ex. interiör i bilar. Det är en slags silikonspray som bildar som en tunn hinna och gör att smuts inte fäster lika bra. Det gör att kängor och annat ser ut som om de är sprillans nya också. Man får se till bara att inte komma åt remmar och annat för det blir verkligen snorhalt där sprayen sätter sig. Inuti skorna efter att de är renskurade, så strör jag ett speciellt pulver som jag har som eliminerar lukt. Det medlet i sig luktar lite fränt, men det slår bort elak lukt i skorna illa kvickt.

 

Lämna ett svar