You are currently viewing Aconcagua besegrad!
DCIM100GOPROGOPR0240.JPG

Aconcagua besegrad!

Jag lyckades kämpa mig till toppen av Sydamerikas högsta berg!Efter att ha legat och tryckt i tvåmannatält i C2 i iskalla stormvindar i fyra dygn så öppnades ett väderfönster i förrgår. Vi fick starta toppattacken kl 03 från camp2 istället för camp3 och var tvungna att ta oss ner till basecamp direkt efter. Efter ett par timmar gallrade guiden ut vilka som fick fortsätta och vi blev 3st. Efter någon timme avbröt en, så jag och en amerikan kämpade vidare och intog toppen av Sydamerikas högsta berg 14:39 lokal tid. Kl 22 raglade jag in till BC helt färdig. Aconcagua -check!

Mer info, bilder osv kommer när jag är i civilisationen igen!

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Emelie

  Grymt gjort! Grattis. Va blir de för nästa berg då:p?

  1. happyhiker

   Tack! Jag får se vilket berg det blir, men nu initialt vill jag ha lite lugn och ro, fokusera på jobb och vardag. Sedan får vi se. 🙂

 2. Romana

  Jätte, jättestort grattis, Peter! 🙂

  1. happyhiker

   Tack snälla! =)

 3. Tomas

  Härligt! Grymt presterat, måste vara helt slut nu? Förstod att det var lite osäkert länge innan det blev klartecken till topptur.

  Stort grattis!

  1. happyhiker

   Tackar! Det var det i särklass jobbigaste jag gjort i mitt liv. Rapport kommer 🙂

 4. Louise Wessel Kalmelid

  Wow, grattis! Starkt jobbat.

  1. happyhiker

   Tackar och tack för hjälpen på jobbet =)

 5. Perra

  Grattis till Toppen, grymt !! =) =)

  1. happyhiker

   Tack snälla! =)

 6. Cj

  Grattis!

  1. happyhiker

   Tackar!

Lämna ett svar