Det ser mörkt ut

 • Inläggskategori:Blog
 • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Prognosen är dyster

Det här berget inger respekt. Fyra pers evakuerades med helikopter igår, varav en ur min grupp med begynnande lungödem. En hade livshotande tillstånd och spottade blod och tappade medvetandet. Höjdsjuka skojar man inte bort. Vi har gjort vår första rotation från BC till camp1 och förflyttar oss ev till C1 imorgon och upp på 4900m. Tyvärr är prognosen vind på 125 km/h hela summitfönstret och då kommer vi inte ens till camp2. Ska se om det går att muta latinos så jag får stanna någon dag extra. Passar på att önska alla ett riktigt Gott Nytt År!

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Emelie

  Hemskt att höra!
  Och tråkigt om det inte blir någon lucka för toppen.
  Vi håller tummar och tår!
  Hur går de för dig annars?

 2. Kenneth Lövgren

  Hejsan Peter,
  Tråkiga nyheter att höra. Hoppas dom piggar på sig och att du har piggat på dig. Kollade vädret nu och fram till fredag är det ok men sedan väntar kraftiga vindar fram till måndag vilket är så långt jag kan se i prognosen. Ser ju onekligen tufft ut. Håller tummarna för att vädret blir bättre och att ni har några reservdagar. Go safe!
  Pergite!

  Kenneth

Lämna ett svar