You are currently viewing Starwarsinspirerad utrustningsgenomgång

Starwarsinspirerad utrustningsgenomgång

Barnasinnet tycks aldrig går ur mig… suck… 

Givetvis var jag tvungen att köra en Darth Vader-imitation när jag gick igenom packningen igår. Inte helt olikt, även om de flesta nog skulle kissa på sig av skratt om Darth Vader kom i fleecemorgonrock!

Jag har ett system jag använt i många år och det är att jag nyttjar en excellista med två kolumner. Framlagt och nerpackat. Först lägger jag fram allt jag ska ha och oftast sorterat och grupperat efter vad som ska i packpåsar osv. Packpåsarnas märkning denna gång är Medic (medicin/förband), Camp (utrustning som används först i lägret, typ öronproppar, tandborste, tandkräm etc), Toilet (våtservetter, handsprit), Summit (utrustning jag primärt har för toppturen, typ flagga, handvärmare, energigels) och Clothes light (tshirts, kalsonger, lättare underställ), Clothes Heavy (tjockare kläder och förstärkning). Fördelen med att packa i packpåsar är att det blir strukturerat och lätt att snabbt hitta det man söker. Nackdelen är att det är lätt att det orsakar luft i packningen. Det gäller att hitta en balans, så jag fortfarande kan trycka ner en packpåse och fylla ut håligheter i ryggsäcken. Föreställ dig att du har ett glas och stoppar i 4-5 stora stenar i glaset. Det kommer att bildas luft mellan vilket bara är slöseri på volym. Krossar du stenarna till mindre grus, så fylls luften och volymen sten i glaset hamnar lägre ner och skapar mer luft ovanför – men skapar mer jobb att packa i och ur.

Det känns som om jag har börjat få koll på läget i varje fall. En till sistaminutenbeställning sket sig. Paketet gick iväg kanonsnabbt från ett vettigt företag, men det fastnade hos Post Nord och jag missar den prylen också. Får försöka klara mig utan den, men det var ett till isolerat fodral till en Nalgeneflaska. Jag upptäckte att bära alla flaskor inne i ryggsäcken tar för mycket volym, men de isolerande fodralen har ett band så att de lätt kan hängas på ryggsäcken. Blir det kallare lyfter jag in dem i ryggsäcken, men då har jag också per automatik på mig kläder som gör att jag har mer utrymme inne i säcken.

Excelfilen är avbokad i varje fall och härnäst ska rubbet börja packas ner och bagaget vägas. Jag kommer låta vikten avgöra hur mycket civila kläder och prylar jag kan ta med mig samt mängden godis som ska med.

Lämna ett svar