You are currently viewing En favorit i packningen

En favorit i packningen

Låg vikt, låg kostnad, men med flera bra användningsområden.

Vill man så går det att lägga ut en förmögenhet på friluftsutrustning, inte minst om det står något välkänt märke på utrustningen. Som med det mesta annat, så ibland är det bra att faktiskt välja ett märke man kan lita på och ta smällen att det kostar mer. Ibland kvittar det och duger fint med DIY (do it yourself) eller budgetmärken.

Detta är en så enkel men ack så uppskattad sak i min packning; förslutningsbara plastpåsar. Inköpt för någon tia på ICA. Allt som jag vill försluta på något sätt, typ godis, nötter etc, det lägger jag i sådana här påsar. Istället för att dra med mig 3-4 godispåsar till berget, så blir det en sådan här påse som jag har för godis och en till påse för nötter. Jag nyttjar även dessa påsar för att skydda elektronik, t.ex. batteripaketet/powerbanken. Det är inte vattentätt, men ger lite skydd mot väta och framför allt damm. Toksmidigt för nötter mm så man slipper drälla runt med en påse som ska knytas eller förslutas på annat sätt. Eller där man missar att försluta den alls och sekunden senare har sovsäcken full med nötter.

Jag nördade mig lite och provvägde denna och jämförde med en vanlig fryspåse med lös förslutare till och denna var något gram lättare rentav. Bra komplement till mina packpåsar.

 

Lämna ett svar