You are currently viewing Utrustning försenad

Utrustning försenad

Blev ett ryck ikväll med att jaga nödlösningar…

Ingen superviktig utrustning, men ack så har jag en riktigt tokförsenad beställning från USA. Den skulle ha kommit den 13’e december och är nu rejält mycket senarelagd. Jag fick tänka om lite i planeringen och ge mig ut på jakt efter ersättningsprylar istället. Annars känner jag mig ändå rätt så lugn just nu, det känns som om jag börjar få koll på saker och ting. Första provpackningen blev dock ett totalt misslyckande. Jag fick inte med allt jag vill ha i min 70-liters ryggsäck, det gick bara inte. Samtidigt bär det emot att köpa en större ryggsäck, men nog hade 90 liter varit mer lagom här.

Det som blir strategin är att lämna en del utrustning i Base Camp och dela upp utrustningen i tre sektioner. En del har jag dagarna innan base camp och som jag sedan lämnar kvar i base camp när jag kommer dit. Där byter jag istället om till alpin utrustning och sliter med mig den delen högre upp på berget där det blir kallare. På så vis har jag aldrig all utrustning nerpackad i ryggsäcken på en och samma gång. Det hade inte gått. Till exempel så tar jag med mig ett par gympaskor och det är just för att skutta runt i dem i base camp. Har bland annat två vilodagar där och då kan det vara skönt att ha något lättare på fötterna. Jag unnar mig också lite mer godis och energibars och så får jag känna efter hur det blir med maten där borta. Är det mycket mat och bra mat, så lämnar jag en del i basecamp och sliter inte upp fullt så mycket upp högre upp på berget. Det gör också att det blir lite lyx sådär, jag kommer att se fram emot och längta efter att komma ner till B.C. när jag vet att det ligger lite godis, kanske en deodorant osv och väntar på mig där.

Jag börjar känna ett inre lugn i varje fall. Det känns som om jag har koll. Första provpackningen fick jag panik över, men det är också för att jag var lite ringrostig. Efter ett par ompackningar så kändes det bättre, hittade rätta ställena för allt och packade ryggsäcken bättre. Det sista momentet kvar att kolla är bara vikten på allt, så jag får med mig allt utan att överskrida bagagevikten. 23 kg i bagage och 7 kg i handbagage.

Lämna ett svar