You are currently viewing Löpanalys

Löpanalys

Lite kul sådär mellan allt annat som pågår just nu – varför inte en löpanalys? Satte sprätt på lite friskvårdsbidrag för att få veta hur jag springer.

35 sensorer på kroppen och minst sagt blottad då man var tvungen att springa i bar överkropp (som man iaf) strax innanför entrén och omringad av reflexkameror och videokameror. Var inte helt bekväm vid det då jag vet att är man inte superrippad, så syns verkligen ALLT fett deluxe när man springer. Såg inget vidare ut, men nåja, tillbaka till analysen. Ett datorsystem som genom sensorer följde alla rörelser i kroppen och jämförde med en databas. Gav mig svar på en hel del, samtidigt som jag tar sådana analyser lite med en nypa salt. Jag trodde dock att jag t.ex. rörde mig mer vertikalt än vad jag faktiskt gjorde och jag hade en bra höftstabilitet. Där det fanns kraftiga förbättringsområden var bland annat armpendlingen som jag utförde felaktigt och som gjorde att mina axlar roterade framåt. Det i sin tur gav kedjeeffekter hela vägen ner till löpsteget. Så genom att faktiskt förbättra armpendlingstekniken, så kan jag få en rakare kropp och ett löpsteg mer placerat under mig och med driv bakåt. Intressant var det också att se på filmerna att jag var så pass mycket hällöpare som jag var. Jag var helt spiksäker på att jag var en framfotalöpare, men det är jag bara till en viss hastighet, sedan växlar jag tydligen över till att bli hällöpare vilket jag absolut inte känner eller uppfattar när jag springer.

Kul grej iaf, får se om detta är något som hjälper mig att nå nästa nivå i löpningen!

 

Lämna ett svar