You are currently viewing 7000-meters skorna moddade för värmesulor

7000-meters skorna moddade för värmesulor

Detta ska bli riktigt intressant att se hur det blir. Moddning klar och ett fälttest ute på tomten kändes helt ok.

Komiskt nog men sulorna, som kan klippas till för att passa, passade perfekt i mina liners. Som klippt och skuret (redan). Har lite motvilligt snittat ett hål i mina liners och dragit ut kabeln. på utsidan. Det kan visa sig bli ett ödesdigert misstag om nu linern spricker upp mer tack vare detta. Jag tror dock inte det, det är så pass tjockt material och snittet blev väldigt tunt. Därefter har jag vävtejpat kabeln på utsidan så den sitter fast. Det var flera rekommendationer bland annat på amerikanska skidshoppar om att göra så. Lite skeptisk känner jag mig ändå, över t.ex. hur tejpen klarar ett antal i och urkliv, hur tejpen fixar kyla mm.

Jag körde ett par fälttester här hemma iaf och det kändes ändå rätt ok får jag säga. Värmen kan jag dock inte testa så mycket för det blir helt enkelt för varmt. Jag drog på högsta effekt för att se att sulorna fungerade och fick stänga av direkt.

Flera personer på olika forum dissar sådana här sulor, inte bara detta märke alltså utan det är generellt många som sågar värmesulor. Det jag har sett är dock att de förväntar sig att sulorna ska bli riktigt mysvarma. Det vill man INTE ha när man bestiger ett berg. Börjar man få fotsvett så är det inte alls bra. Tvärtom ska sulan ge lite stödvärme men inte mer än så. Den ska hjälpa till att bibehålla kroppstemperaturen och lägsta nivån som jag kommer att köra med är 37 grader. Sulan känns knappt varm, utan mesigt ljummen då alltså bara. Egentligen ska jag inte märka av den mer än att fötterna just precis inte ska bli kalla.

Samma strategi här som för handvärmarna. Precis när jag kommer ur sovsäcken i -15 grader och ska förbereda för toppturen, så kan jag dra igång värmesulorna på lite högre effekt för att få igång värme och cirkulation på fötterna. Därefter innan toppturen börjar, så har jag förhoppningsvis fått upp lite värme och känner att det känns behagligt i tår osv, så då sänker jag till lägsta. Ska dock bli intressant att se när batterierna dör, om jag nu märker det. Klarar de specifikationen så kommer de klara hela toppturen.

Nu har jag batterierna utanpå mina gaiters, men jag kommer troligtvis att bära syntetbyxorna utanpå dessa åtminstone ett tag under toppturen och det i sin tur ger ju lite isolering till batterierna med. Återkommer med riktig recension efter Aconcagua.

Lämna ett svar