You are currently viewing Sablarns materialsport…

Sablarns materialsport…

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Har verkligen lagt ut en förmögenhet nu på alpina prylar.. men en hel del går också att sälja vidare till OK andrahandsvärde.

Utrustningskollen fortsätter. Just nu saknar jag syntetbyxor+balaclava som är på väg. Hoppas verkligen de hinner komma. Jag ska även handla fotvärmare. Har bestämt mig för ett märke och modell och det blir utmärkt att prova dem på Acon. Det är batteridrivna som det finns förlängningskabel till, så jag skulle teoretiskt kunna placera batteripaketen i en bröstficka och ha reservbatterier på samma ställe för att smidigt kunna byta på väg upp på Everest t.ex. På Acon nu vill jag prova hur de fungerar överlag och hur de passar i storskorna mm. Över 2000 kr, men kan det bidra till att mina tår klarar sig på Everest, Denali, Vinson och Aconcagua – så absolut.

Jag kommer att ha nästan all utrustning för Everest med mig till Acon. Det är typ dundräkt, fleecedräkt, klätterrep, jumars/bromsar och reservprylar som saknas. På Everest (och kanske även Denali?) så är det inte så tokigt att ha med sig ett par extra stegjärn t.ex. Det är inte SÅ många fler gram att släpa på, men att stå där med trasiga stegjärn på camp 4 på Everest är rent utsagt katastrof.

I helgen ska jag börja packa ihop och komprimera ner utrustning samt börja väga. Kruxet här är att duffelväskan får väga max 23 kg, så det gäller att packa lite smart. Handbagaget får väga max 7 kg, men jag har aldrig varit med om att de har kontrollvägt handbagaget. Däremot brukar storleken vara avgörande.

Det jag tror att jag skippar på Acon, som jag egentligen hade velat testa, är solcellspanel och batteripack. Däremot ska jag testa nya actionkameran och kanske filma lite i 4k också, men åtminstone i 1440p.

 

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Romana

    Jag håller tummarna stenhårt!

    1. happyhiker

      Hah tack snälla och kul att du fortfarande kikar in här 😉

Lämna ett svar