You are currently viewing Vaccinerad och klar!

Vaccinerad och klar!

Vaccinerad och klar, dags att formtoppa och sedan gå in i ”vila och må gott”-läge. Aconcagua närmar sig med stormsteg!

Dagarna går så fort nu så jag hänger knappt med. Det som innan var ”avresa någon gång framöver” är inte längre fullt så avlägset. Tog en till spruta Hepatit-B igår då jag hade för lång tid mellan de två första injektionerna, så det var lika bra att dra in en tredje i axelmuskeln. Bestämde mig också för att dra en omgång Ducoral till. De lärde tvista om det gör någon nytta eller ej, men jag kör på better safe than sorry i det här läget. Det kan alltid vara sisådär på berg med hygien och i det här fallet kommer det troligtvis vara svårt att få rent vatten på berget också. Jag kommer att ha med mig vattenreningstabletter och antiklordroppar. Har sett en del filmer där man ser att är det för lite snö på Acon, så tar man vatten får i praktiken små snöhögar direkt på marken där det kanske kommer en vattenstrimma ifrån.

Sista utrustningen inhandlas nu. Jag vill som jag tidigare nämnt prova en del utrustning för kallare berg på Aconcagua och dessutom så kan det vara så som att Acon kan bli svinkallt. Flera som varit på både Denali och Everest, har sagt att det var kallare på Acon pga vindfaktorn. Jag har i praktiken bestämt mig för elektriska värmesulor och ska bara besluta om jag ska gå på de med kabel och externt batteri eller med inbyggda batterier och utan kabel. Fördelen med kabel är att jag kan slänga på nya batterier om det behövs under en topptur. Det är lite bättre effekt i dem också. Handvärmare är också beställda. Även om det kommer vara varmt på Acon för min del, så vill jag prova allt där som träning inför kommande, kallare berg och då inte minst inför Everest.

Väntar på en Balaclava också som jag har beställt från USA samt ett par syntetbyxor som jag beställt från Tyskland. Det blir på håret att de prylarna hinner fram, men jag hoppas de gör det iaf. Strategin för byxor blir att inte köra fleecebyxor eller motsvarande, utan långkalsonger, softshell eller hardshell och sedan syntetbyxorna utanpå det. Lättare att ventilera och jag kan ta av syntetbyxan när det börjar bli varmare på dagen. Den kan vara rätt skön i basläger i Nepal sedan också, då man inte rör sig så mycket och solen börjar gå ner.

Återkommer om strategi för handskar. Jag är lite kluven fortfarande. Inför Acon är det inga konstigheter, men på Everest behöver jag kunna hantera jumar och karbinhakar. Mina mittens som jag köpte nu är galet varma och sköna (Hestra), men jag begriper inte hur jag ska kunna hantera en jumar med dem. Jag hoppas på kallare dagar och lite snö i februari/mars så jag kan få prova att snöra fast ett fast rep i slalombacken och öva på att operera jumars med stora handskar samt öva på att hantera ATC och klassisk åtta (mer info kommer för er som inte vet vad det är).

 

Lämna ett svar