You are currently viewing Förberedelserna fortsätter!

Förberedelserna fortsätter!

Så enormt mycket att göra inför en bergstur… men det är på ett sätt ett nöje, mentalt är jag redan i Argentina

Bilden är från kvällens ryggsäcksträning i Bollebygd. Mörk och kall slalombacke utan snö, med pannlampa och hög otrevlighetsfaktor.

Förutom att träna, så håller jag på att gå igenom utrustningen. Liggunderlag mm är uppblåst och täthetstestas. Jag ska köpa Nikwax för softshell så jag kan tvätta upp mina softshellbyxor. Hardshellkläderna ska tvättas med vanlig Nikwax. Pengar ska växlas, pass ska kopieras och jag ska kolla mina vaccinationer om det är någon spruta till som jag behöver ta. Jag tror att jag ska kosta på mig att ta Ducoral också. Det är ändå en månad med främmande mat som väntar.

Det mesta är klart vad gäller utrustningsinköp då det kommer en hög med leveranser denna vecka, men jag har fortfarande inte bestämt mig för hur jag ska göra med dagsturssäck. Om jag ändå måste släpa min enorma sovsäck upp/ner på acklimatiseringsturerna, så kan jag ju lika gärna trumma på med min 70-litare. Samtidigt så vore det gott med en mer ventilerad och lättare 30-liters ryggsäck, om jag nu får plats med allt i en sådan. I sådana fall kör jag enbart på den hela första acklimatiseringen och byter till min 70-litare när det är dags att trava upp från Base camp till camp1.

Jag har inte heller bestämt mig för om jag ska köpa ett par täckbyxor/dunbyxor eller ej. Händer det något på berget så jag måste ligga kvar och vänta, så är ju sådana byxor guld värda. Jag klarar nog ett tag liggandes i både dunbyxor och dunjacka med goretexskalet ovanpå. Rent värmemässigt tror jag dock jag klarar mig utmärkt på bara långkalsongerna + softshell och eventuellt hardshell utanpå, eller enbart hardshell+långkalsonger. Dubbla långkalsonger hade också fungerat.

Helgen som kommer nu får det bli provpackning av ryggsäcken och ett försök att verkligen få klart tvätt mm.

Jag har för övrigt lagt upp ett par utrustningslistor nu i en egen meny här på siten. Listan för Acon kommer sedan.

Lämna ett svar