You are currently viewing Traskar runt i dunskor inne…

Traskar runt i dunskor inne…

Nu är förberedelserna i full gång. På väg mot Argentina!

Jag har börjat scanna av utrustningslistor lite snabbt och gjort en todolista samt inköpslista på det som saknas. Har en del beslut jag måste ta kring utrustning och vad jag ska ta med mig osv. Det är också lite strategi på Aconcagua eftersom man acklimatiserar sig först på ett annat berg innan man tar sig an själva Acon. Det är alltid en del tankar på utrustning och vad jag kan tänkas behöva ha med mig i energi mm.

På Kilimanjaro var jag ständigt mätt. Inget behov alls av energibar eller så, möjligen energigel på toppturen. Samtidigt får man se upp med gels för de kan frysa om det är för kallt. På Elbrus fick jag i mig för lite energi, så där hade jag behövt fler gels och mer att äta kring middagar mm. Jag tror att vissa dagar hade bara 500 kcal i form av energibars eller så varit som dunderhonung om jag hade haft med mig det.

Mycket att tänka på med andra ord och jag måste provpacka och se att min ryggsäck osv klarar av tänkt volym då Aconcagua ändå är så pass många dagars expedition. Det som är brådis nu är dock att boka flygbiljett och att göra i ordning inför klättringstillstånd mm. Jag behöver bland annat ta reda på min blodgrupp och lite sådant.

Äventyret är i praktiken igång nu. Mer info följer!

 

Lämna ett svar