You are currently viewing Nytt hopp om Aconcagua!
Photo taken from the Boeing 777/200 aircraft 29.12.2007

Nytt hopp om Aconcagua!

Dagens glädjebesked; det finns en trolig lösning och öppning för expeditionen ändå!

Jag är glad över att jag har hittat en bra arrangör som jag fått en god kontakt med och som jag vet gör sitt yttersta för att lösa det hela för mig. Jag har sista dagarna verkligen hoppats på att det ska dyka upp något sätt att ändå kunna genomföra resan till Argentina och bestigningen av Aconcagua – och det verkar ordna sig!

Det verkar som om jag får en guide som är omtalad och har ett mycket gott renomé och det verkar som om jag inte blir ensam, men däremot hamnar i en liten grupp. Personligen ser jag det nästan som en fördel. Jag upplevde att den stora gruppen på Elbrus var på ett sätt rolig då det var så många olika individer som bjöd på så härliga sidor och egenskaper, men samtidigt var vi också väldigt ineffektiva. När en var startklar, så kanske åtta andra inte var det och när alla alltid måste vänta in teamet, så tar det tid. Sedan kan det så klart bli en liten och ineffektiv grupp här med, där man är helt olika fysiskt osv, men förutsättningarna med ett mindre team ökar ändå för att kunna röra sig smidigt på berget. I större grupper kan också en del gömma sig på ett annat sätt och undvika att dra sitt strå till stacken. En mindre grupp har potential att bli än mer sammansvetsad.

Riktigt roligt om det nu blir av i varje fall. Jag har gett mitt klartecken för de nya förutsättningarna, vilket bland annat innebär helt andra datum för expeditionen. Får bara en respons tillbaka på detta, så kastar jag mig på flygbiljettsbokning. Det är också hög tid att gå igenom utrustning och börja planera på riktigt. Samla på mig information om berget, ta lite utrustningsbeslut, provpacka mm.

Ett moment jag inte vet hur jag ska hantera här ännu, blir att vi ska bära gemensam utrustning och jag kommer att försöka klara detta med min 70-liters ryggsäck. Jag måste dock ha en plan för vad jag gör om det går åt helvete volymmässigt. Jag tänker dock inte köpa en större ryggsäck enbart för en enda expedition och jag brukar vara en fena på att packa. En veckas sommarexpedition fixar jag på 45 kg och Elbrus var inga som helst problem med 70 liter, inte ens då vi slet ner all utrustning från HC till BC. Här är det dock 20 dagars expedition och inte 14, så det förutsätter aningen mer utrustning. Dock hoppas jag på att inte behöva lasta på SÅ mycket mer kläder, utan istället att det kommer att kunna gå att tvätta mm. Det är lite sådant jag ska försöka läsa in mig på.

Så djävulusiskt skoj iaf, jag ska på expedition igen, tjohoooooo!!!!!!!

 

Lämna ett svar