You are currently viewing Aconcagua i farozonen!

Aconcagua i farozonen!

Negativt besked i veckan; expeditionen riskerar att ställas in!

I praktiken har de andra expeditionsmedlemmarna hoppat av. När det väl nu kom till betalning av fakturan och det börjar dra ihop sig, så visade det sig att gruppen som skulle ta sig an Aconcagua i praktiken nu bara består av mig. Minimikravet är tre personer, men hur hittar man två personer till med så kort varsel för ett så pass stort och omfattande berg?

Jag skulle precis till att boka flygbiljetterna nu, men nu hänger allt i luften. Min researrangör gör dock sitt yttersta för att försöka hitta en lösning,  men nu blev jag plötsligt väldigt osäker om vad som ska hända. Jag har redan dundrat in ledighetsansökan på jobbet mm.

Får ta och sätta mig och fundera på alternativ. Risken är att andra företag som anordnar motsvarande klätterresa redan har sina grupper fullbokade. Dessutom hade det varit roligare att få klättra ihop med just svenskar eller åtminstone ett par svenskar. Att komma med i en dansk grupp t.ex. där jag inte begriper ett ord om man inte pratar engelska, roar mig föga. Det blir ju som att klättra ensam. Jag får dels ta en titt själv och se om jag kan ordna resan på egen hand, dels vänta in min researrangör och se vad för alternativ han kan erbjuda.

Lämna ett svar