You are currently viewing On the way back on track!

On the way back on track!

Status på fotskada, nytt träningsschema och en fullspäckad höst

Härom dagen tog jag de första löpstegen offtrack, eller i det här fallet på skogsstig. Det var så galet skönt att lämna elljusspåret och insupa hösten ute på den smala stigen. Naturen är verkligen fantastisk, även om det nu har varit några grådassiga dagar. De fina höstdagarna med solsken är dock verkligen värda att ta vara på.

Jag har fått i praktiken hela min fritid sönderslagen av jobbet en period, men det lättar faktiskt nu efter denna vecka. Arbetsgivaren hörde mitt rop på hjälp och jag har fått förstärkning, som nu börjar avlasta mig. Jag ser ljuset i tunneln på mer än ett sätt och det känns som att nästa vecka kommer att bli bra. Sedan har jag ett stort och viktigt projekt på jobbet som har lansering 1/11, så innan dess kommer jag nog oavsett att vara speedad. Alla jag pratar med just nu säger att jag pratar på både inandning och utandning och aldrig gör paus, hah…

Foten har sista dagarna känts felfri. Jag törs dock inte känna efter, men jag använder mig av en balansplatta och tränar fotled/styrka och inte minst balans. Det sistnämnda är jag riktigt usel på. Jag har så dålig balans att det är helt galet. Det kändes först fånigt att köpa en balansplatta, men nu är jag mer och mer övertygad om att denna kommer jag ha nytta av under mina bergsutmaningar och under långdistanslopp, när benen är som tröttast och stabiliteten som sämst.

Jag har dock krävt att få en magnetröntgen på foten och är remitterad. Bara för att jag måste kunna lita på foten till fullo på ett 7000- och ett 8000-meters berg.

Om jag inte åker på något bakslag nu, så betyder det att det blir en rejäl rampup på träningen nu och hela vägen fram till årsskiftet. Jag räknar iskallt med att kunna ställa upp i ett par tävlingar och jag är sugen på att köra Borås sextimmars. Asfaltslöpning på cykelbana runt en sjö, varv efter varv, så många varv man pallar – i sex timmar. Det kommer att ge mig ett kvitto på om foten är frisk nog att klara belastning över tid.

Nu kör vi. Löparskorna är framställda. Ryggsäcken och viktskivorna likaså. Dags att komma i form på riktigt.
Mer info följer löpande nu.

 

 

Lämna ett svar