You are currently viewing Inte så glad hiker för stunden!

Inte så glad hiker för stunden!

Fotskadan gör mig frustrerad, stressad, deppig och galen. På en och samma gång.

Det går bra nu! Tanken med att komma i mitt livs absolut bästa form och fysik innan årsskiftet är minst sagt hotad. Foten har inte läkt som den borde och nu går jag in i en slags ödesvecka. Jag ska försöka provträna lite med den trots allt och se hur den svarar upp till på löpning. Ger den inte med sig inom 10 dagar, så blir det ultraljud eller magnetröntgen och en total genomlysning av foten. På ett sätt är jag glad över att jag har flera månader kvar till nästa bergsbestigning. På samma sätt känner jag att ”det är ju bara några månader kvar!”.

Jag skulle behöva gå ALL IN på på träningen nu och blåsa på järnet. Samtidigt vet jag att läker foten nu och jag kan komma igång med träningen, så finns det hopp kvar. 3-4 veckors fokuserad konditionsträning och mycket högintensiva intervaller, skulle räcka för att väcka liv i konditionen och flåset igen så till den grad att jag är redo för Aconcagua i varje fall.

Psykiskt stressar det mig dock. Jag kan komma till ett läge att jag rent krasst måste ställa in Aconcagua och det är liksom inget man kan skjuta på en månad eller så, utan det är till att vänta på nästa väderfönster då vilket är ett år bort. Ställs Aconcagua in så måste jag ställa in det 8000-metersberg som jag planerat efter Acon också. Med andra ord så känner jag mig nervös och frustrerad. Hoppas verkligen att fotskadan släpper snart och låter mig få köra på som vanligt.

Som omständigheterna är just nu så satsar jag mer på huset och renoveringen av det. Tanken är att se om jag kan höja huslånet en aning efter en omvärdering och på så vis få lite andra ekonomiska möjligheter. Som bekant så kostar dessa bergsutmaningar helt galet mycket pengar, finanser som jag inte har för att klara alla sju bergen – men där jag vill ta mig så långt jag kan för egen maskin i varje fall.

Jag uppdaterar om progress här löpande.

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Romana

  Tråkigt… Men that’s life. Ibland får man justera planering lite. Håller tummarna!

  1. happyhiker

   Jag håller både tummar och tår själv 😉

 2. Emelie O

  Har fu helt glömt av att ge oss updaten om elbrus? Har ju väntat jääätte länge? knappt något uttalande om det berget ju?

  1. happyhiker

   Hah! Ja det kommer både bilder, film och mer utförlig rapport, men just nu räcker inte fritiden min till. Om några veckor hoppas jag att vända på steken och sätta fullt fokus på nästa berg – inkl att posta mer om Elbrus och även Kilimanjaro 🙂

   1. Emelie O

    Lär dig att varva ner :p du verkar ju vara upp i 120 all day long.

    1. happyhiker

     Hah! Det får jag nog göra i graven. Just nu så är det dock högtryck på jobbet. Mitt absolut största och viktigaste projekt just nu har deadline 1/11 och nu brinner det verkligen på alla håll och kanter. Om 2v hoppas jag få andas och koppla av, sänka stressnivåerna och få i lugn och ro sätta fokus på nästa berg.

Lämna ett svar