You are currently viewing Inget Everest för Kilian

Inget Everest för Kilian

Det blev ingen löpning upp på toppen för Kilian Jornet denna gång.

Vad jag kunnat utläsa så har det nog varit en kombination av väder och acklimatisering som satt stopp för försöket. Jag tyckte att de valde en lite märklig tidpunkt att ens försöka med Everest då det var utanför ordinarie väderfönster så toppbestigare normalt sett håller sig till. En stilla fundering som infinner sig är om de underskattat berget lite också. Han har ju sprungit upp på Kilimanjaro, Elbrus och Aconcagua t.ex. och slagit rekord efter rekord på dessa berg – men att springa upp på Everest är en viss skillnad mot för att springa upp på Aconcagua.

Blir intressant att se om han ska göra ett nytt försök på detta nästa år. Detta var ju andra gången han var vid berget nu.

 

Lämna ett svar