You are currently viewing Två berg hägrar för 2017!

Två berg hägrar för 2017!

Ett berg i taget gäller fokusmässigt, men jag har faktiskt planer på att nypa två berg rätt nära inpå varandra vilket kommer att kräva massor av mig…

Jag återkommer med mer info om vilket berg det blir, men det lutar åt att jag fyller på med ännu ett berg i mitt CV efter Aconcagua. Detta berg kräver mer av mig rent alpint och jag kommer att behöva träna massor inför det. Båda dessa berg kommer att kräva dedikation och planering. Jag behöver göra i ordning ett träningsschema och täcka in flera olika saker.

Den fysiska träningen kommer behöva tas till sin spets nu, men jag kommer också att behöva träna mer inför isklättring. Jag behöver träna på att hantera jumar och repella mig själv och jag kommer att behöva träna på rephantering och knutar. Allt måste sitta i ryggmärgen.

Utöver det kommer jag också att faktiskt sätta mig i mental träning. Aconcagua kommer innebära långa dagar, en lång ”grind” (nötning) och mycket kommer att sitta i pannbenet. Ett steg i taget och nöta på, men också förmågan att tagga ner och ta bort tålamod och tid/rum. Min tävling på Tierra-tävlingen och mina 110 km i fjällen var utmärkt i det syftet. Ensam i så många timmar och ingenting att göra mer än att ta sig framåt och slå bort tankar på hur långt bort målet var, det krävde stålsättning av psyket.

Innan jag startar upp mina riktiga förberedelser nu, så ska jag först och främst kolla upp min vänsterfot som inte är helt ok efter tävlingen. Jag har dragit igång min sjukvårdsförsäkring faktiskt för att se till att få foten riktigt undersökt och eventuellt röntgad. Jag behöver veta att kroppen är redo på riktigt inför Aconcagua.

Jag behöver också säkra att jag har ekonomin till att ta ett till berg så pass snabbt. Sist men inte minst så måste jag få ett OK från min arbetsgivare på att vara borta ännu en sväng då det inte är ordinarie semesterperiod. Det påverkar mitt arbete negativt och jag måste antagligen lägga mina arbetsuppgifter på någon form av konsult mm.

 

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Romana

  Häftigt, Peter! Håller tummarna. Kram

  1. happyhiker

   Tack snälla. Tänker på dig och ”gamla gänget” mellanåt 🙂

 2. Janne

  Hörde om Elbrus, gratulerar! Tror du tänker helt rätt om den mentala träningsbiten inför Aconcagua. Hellre meditativt flow än attackstuket s a s. Vilken väg/route tänker du dej? Håller tummarna o allt gott!

  1. happyhiker

   Kommer gå den vanligaste leden, med början i Vallecitos och acklimatisering där innan jag börjar med själva Aconcagua. Inte långt kvar nu känner jag på gott och ont!

Lämna ett svar