You are currently viewing Nästa utmaning – ytterligare 90 km traillöpning

Nästa utmaning – ytterligare 90 km traillöpning

Jag försöker verkligen få kroppen att återhämta sig nu. För precis sju dagar sedan kom jag i mål från 110 fjällultralöpning – och om precis sju dagar har jag en startplats för 90 km vasaloppslöpning. 

Jag vet inte om det är ens möjligt och om det nu skulle vara det så är det ju HELT galet. Jag har i varje fall en startplats bokad för Ultravasan, så tätt inpå som 14 dagar efter Tierra Arctic Ultra. 14 dagar är i och för sig tillräckligt för att återhämta sig om man inte åkt på några skador, men min vänsterfot protesterar lite. Jag har nog fått en överansträngning som resulterat i en inflammation. Det borde jag också hinna få ner om jag vilar och sedan aktivt vilar foten. Jag har tryckt i mig voltaren nu i varje fall och behandlar ligamenten med hästliniment.

Det hade varit kul att prova på Ultravasan 90 dock och skulle jag klara av det, så har jag genomfört 3 av 3 inbokade tävlingar och är färdig med årets tävlingsschema. Jag har då också fått ett kvitto på vilken fysik jag besitter och det kvittot behöver jag för att kunna ta beslut om nästa berg efter Aconcagua.

Jag får dock inte ligga på latsidan bara för att tävlingarna är över, utan det gäller att köra på med huvudet in i kaklet resten av året träningsmässigt. Klarar jag av tre ultrautmaningar dock så anser jag mig ha tillräckligt uthållig fysisk för Aconcagua.

Jag har i praktiken också bestämt mig för att om jag lägger ner Seven Summits och inte fullföljer den utmaningen – så ska jag satsa på Skyrunning istället.

Lämna ett svar