You are currently viewing Kilian Jornet på väg mot Everest

Kilian Jornet på väg mot Everest

Det låter verkligen helt galet, men denna unge herre är också något i hästväg…

Han har redan slagit det enda rekordet efter det andra och är en av världens bästa Skyrunners eller rentav den bäste. Han flyger upp på bergstoppar där vi andra står och flåsar med ett steg i taget och inte minst är han helt sanslös på väg utför och nedför berg. Precis som Emelie Forsberg som är en av mina idoler.

Nu ska Kilian försöka sätta hastighetsrekord uppför Everest. Detta i en månad som inte är ett naturligt summit fönster och med prototypskor från Salomon. Är det ens möjligt? Detta måste jag följa, om än med en viss skepsis, men samtidigt redo att bli överraskad. Igen.

Länk till site om Kilians skor;

https://gearjunkie.com/kilian-jornet-prototype-salomon-mount-everest-shoes-boots

Suuntos artikel;

http://www.suunto.com/sv-SE/sports/News-Articles-container-page/Kilian-Jornets-game-plan-for-speed-ascent-of-Everest/?type=sport

 

Lämna ett svar