You are currently viewing Provpackning, vägning och slutjusteringar

Provpackning, vägning och slutjusteringar

Idag ska de sista utrustningsbesluten tas och allt ska provpackas.

Nu ska jag välja ut exakt vilka sockar jag ska ta med mig och antal. Jag ska provmontera kamerafäste och vattenflaskhållare, kläderna ska ner i respektive påsar och jag vill se exakt vad jag ska packa var i ryggsäcken redan nu. Sedan kommer jag ändå packa upp allt under transporten och göra en ny packning på plats i Ryssland. Fördelen med en sådan här provpackning är att jag redan nu kan bestämma mig för om jag ska med mig en extra packpåse eller ej t.ex. samt redan nu ser vad jag ska ha i topplock mm.

Min standarduppsättning med packpåsar, uppmärkta med tejp/text, är;

 • Klädpåse, alla förstärkningsplagg utom skalkläder/regnkläder som jag har ihoprullade i topplocket
 • Lägerpåse, typ öronproppar, tandborste och sådant jag förväntar mig inte behöva under dagarna utan först när jag slår läger. Här har jag också energi till nästkommande dag, typ godis, nöter.
 • Summitpåse, oftast rena nya sockar, batterier till pannlampan, handvärmare, sverigeflagga osv som jag tror jag behöver först under toppturen. Favoritgodiset läggs här.
 • Bajspåse, säger sig självt men toarulle med kartongen utdragen, stjärtservetter, våtservetter och handsprit
 • Medicinpåse, allt från plåster till förband. Antingen har jag påsen nära till hands (topplocket), eller så packar jag den längre ner, men då har jag ändå första förband och plåster i en egen påse i topplocket.

Det kan kännas overkill med en sådan här provpackning kanske, men min erfarenhet är att det är guld värt istället för att stå på ett blåsigt fjäll och inse att man behöver packa om något. Jag passar samtidigt på att gå igenom min packlista och bocka av allt och se att allt är redo.

På bilden ser man vilken brutal skillnad det är på mina sovsäckar. Det är helt klart overkill med en säck för -30 för Elbrus, så jag har verkligen bulk och vikt jag släpar på som är lite onödig. Det blir dock en bra träning på Elbrus inför Everest/Denali/Vinson, för nu lär jag känna sovsäcken och hur varm jag känner mig i den.

 

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Annette

  Hej följer dig på dina öden och äventyr. Skulle du vilja lägga upp din utrustningslista.
  Ha en härlig tur.

  1. happyhiker

   Hah, kul! Har inte haft möjlighet att svara på din kommentar förrän nu, men jag ordnar utrustningslista inom dagarna!

Lämna ett svar