You are currently viewing Oj, det blir riktigt tight!

Oj, det blir riktigt tight!

Det är precis just därför som jag vill packa en omgång på hemmaplan. Det blir riktigt tight!

Det som ställer till det rejält med packningen är att få plats med båda klätterkängorna inne i ryggsäcken. Samtidigt går det att nyttja kängornas insida till att packa saker inuti och det gjorde jag inte nu. Där ryms expeditionshandskarna, en vattenflaska och mycket annat. Sovsäcken går inte att komprimera ner så jag kan lägga den liggandes, så det gäller att pressa ner klädpåsar och annat omkring den och få all sådan utrustning så långt ner och fylla ut botten som möjligt.

Så fort vi kommer upp på snö och alpin miljö, så åker ju klätterkängorna fram, lite mer kläder åker på kroppen, stegjärn och isyxa tas fram och troligtvis kommer även klätterselen användas flitigt, så det är egentligen bara första och sista två dagarna som jag får gå med tokpackad ryggsäck.

Jag saknar skidglasögon just nu, ska köpa en till karta alvedon,  kamera ska packas ner, jag ska köpa godis och nötter samt slutligen så ska jag bestämma mig för om jag ska ta med en extra dagturssäck eller ej. Jag tänkte inte göra det först, men sedan kände jag att det kanske är skönare ändå att ha 16-litaren på acklimatiseringsturerna. Jag vet inte riktigt hur det kommer vara med stöld och säkerhet heller där, om man törs lämna en ryggsäck som inte går att låsa medan man gör acklimatiseringsturer.

 

Lämna ett svar