You are currently viewing Klätterhjälm Petzl Meteor IV

Klätterhjälm Petzl Meteor IV

Relativt nyinköpt (2016) och har än så länge bara testat hjälmen två dagar i fält, men den fungerade utmärkt. Det var rätt varma dagar, men den ventilerade tillräckligt bra och är extremt lätt. Så pass lätt att den aldrig känns besvärlig eller tung på huvudet, utan den smälter snarare in.

P1080824Fäste för pannlampa finns och det går också att använda samma fäste för en actionkamera om man inte vill klistra på ett eget fäste för kameran.
Spännbandet har ett magnetfäste som sägs underlätta när man ska spänna fast hjälmen, men ska jag vara uppriktigt så tycker jag inte att det var speciellt mycket enklare när man har tjocka handskar på sig.

Jag är helnöjd med hjälmen hittills och framför allt den låga vikten gör att den passar bra i min övriga utrustning.

 

Lämna ett svar