You are currently viewing Mot Norge och Jostedal!

Mot Norge och Jostedal!

Dags för glaciärkurs och träning, yay! Hoppas komma hem med mer erfarenhet och kunskap i bagaget…

Jag verkligen älskar Norge och naturen där och språket är underbart, även om jag inte förstår riktigt allt. Priserna hade jag kunnat klara mig utan och inte minst transportsträckorna med bil. Det ska ta över nio timmar att köra typ 65 mil. Till Oslo går det snabbt, men sedan kommer de riktigt sega vägarna med låg hastighetsbegränsning. Kommer nog vara riktigt mör när jag kommer fram.

Paketet med klätterbyxorna som jag tänkte testa har inte ens kommit till Sverige ännu. Riktigt dåligt! Har försökt spåra det både genom Postnord och DHL, men båda hänvisar till den tyska sidan och att paketet inte blivit skeppat över till Sverige ännu. Jag får se hur jag gör på glaciärträningen nu, om jag bara kör i nylonbyxorna eller tar hardshellbyxorna. De andas dock inte lika bra. Får höra mig för om vi ska röra på oss mycket och om det blir djup snö eller ej. Annars fungerar nylonbyxorna, kan dra på mig underställ under om det blir kallt. Blåser det så måste jag ha hardshellbyxorna ändå.

Annars är det en rejäl hög med packning som ska med till Norge. Blir riktigt kul att få träffa några av de som ska med till Elbrus också, jag träffar nog fyra personer nu som kommer att vara i samma klättergrupp som mig i Ryssland.

Efter flera veckor nu av förberedelser och inköp av utrustning, så ska det bli riktigt skoj att få prova allt skarpt. Se hur klätterkängorna känns, hur stegjärnen fungerar ihop med dem, känna på hur klätterselen sitter mm.

Jag ska allvarligt fundera på om jag inte ska göra en utrustningshörna nere i min källare. Med packbord och allt. Sådana här expeditioner kräver verkligen att jag lägger fram allt i god tid innan och går igenom allt. Det känns inte helt optimalt att belamra mitt vardagsrum så totalt. Äntligen ut på miniäventyr och få komma ut till bergsmiljö iaf!

The mountains are calling!

Lämna ett svar