You are currently viewing Provpackning och generalrepetition

Provpackning och generalrepetition

Tog en sväng till lokala skidbacken för att testa nya utrustningen.

Inte helt identisk packning och framför allt inte identisk klädsel med tanke på värmen, men fullgott för att få klassas som en generalrepetition. Tog ett par svängar upp och ner i Bollebygds skidbacke. Testade ryggsäcken som var precis fullpackad, men inte fullt lika tung som den ska vara på Elbrus. Är riktigt nöjd med vikten på den dock, det känns som om jag absolut har lite marginal för att packa ner energigel, nötter, chokladkakor och annat viktigt. Ryggsäcken var väldigt, väldigt varm dock. Inga ventilerande meshpaneler här inte, puh. Det märks att den lämpar sig helt klart för alpina vinterexpeditioner och inte sommarvandringar.

Trampade på lite med nya kängorna också och ska ta en längre promenix med dem inom kort, men de kändes helt ok. Jag är glad att jag valde en större storlek, det kändes helt rätt när jag gick nerför den branta skidbacken och inte fick någon toekick. Däremot ett stort minusbetyg för Salomons skosnören. Supersköna att snöra, men de går upp nästan omedelbart då de är glättade. Ska prova att knyta dem med omvänd loop och se om det hjälper, annars får det bli dubbelknut eller om jag kan hitta ett lås som passar snörenas grovlek (locklace).

Hade inte med mig vatten och svettades rejält, så blev bara 30 min tramp i backen. Det föranleder dock till en kritisk sak som jag måste lösa. Jag har just nu inget fäste för vatten på ryggsäcken och kvällens provpackning visade att det blir svårt även om det faktiskt går att få ner en mindre vattenflaska i ett sidofack på ryggsäcken. Jag har någon vecka till på mig att se om jag kan lösa ett bra fäste. Det går att bara köra med locklaces på axelremmen, men jag vill nog sy en flasksele och sätta på axelremmen istället.

Vätskeblåsa skippar jag nog framöver. Även med isolerad slang och trots att jag blåste vattnet tillbaka in i blåsan, så frös vattnet för mig på Kilimanjaro. Försökte även värma slangen innanför mina kläder men det hjälpte inte. Får se om jag tar med mig en blåsa till Elbrus ändå och provar en gång till, men jag ska nog köpa en flaskisolering innan Elbrus och ha som reservflaska om inte annat.

Status med utrustningen just nu är att jag behöver lösa vätskeplanering, besluta om klätterbyxor, besluta om actionkamera och vilka fästen jag ska ha, kompletteringshandla lite nya kalsonger och tshirts, köpa ett par skidglasögon (skönare om det blåser mycket), handla en ny mössa (den gamla krympte för mkt i tvätten), köpa två uppsättningar handskar samt en ny duffelbag om jag nu inte får ner all utrustning i min nuvarande. Sedan kommer allt småfix, typ ordna batterier till pannlampa, gå igenom hela medicinpåsen mm.

 

Lämna ett svar