You are currently viewing Provpackning av nya ryggsäcken

Provpackning av nya ryggsäcken

Större och uppgraderad ryggsäck, men det kommer att krävas packningsteknik för att nyttja volymen

En provpackning för att känna på inte riktigt identisk men näst intill vad jag kommer att ha nu på Elbrus. Vill lära känna ryggsäcken och se hur fästet för isyxan, fickan för stegjärnen mm fungerar. Jag är inte helt nöjd med volymen på mitt Z-thermarest som jag köpte till Kilimanjaro. Det är tänkt att vara backup samt att det fungerar som skydd för det uppblåsbara liggunderlaget, utifall att det skulle vara något vasst föremål under. Samtidigt har jag ju med mig reparationskit till uppblåsbara liggunderlaget och det är varmt nog och kräver inget extra. Eventuellt köper jag en rulle istället som jag klipper ner lite. Särskilt om jag ska ha liggunderlaget på utsidan.

I ryggsäcken nu har jag sovsäcken, dock ståendes och jag betvivlar just nu på att jag kommer att kunna komprimera ner den så hårt så jag kan få den liggandes. Istället måste jag packa extremt smart runt omkring den för att nyttja utrymmet väl. Det kan vara så att jag faktiskt flyttar upp sovsäcken lite i hierakin och lägger lägerpåse+liggunderlag underst.

Har slängt ner uppblåsbara liggunderlaget, uppblåsbara kudden, dunjackan, goretexbyxorna, en underställströja, en fleecetröja, en vindjacka, lite vantar, klätterselen, klätterhjälmen, isyxan, vandringsstavarna, stegjärnen och lite random kläder som jag inte ens ska ha med mig men som får symbolisera lite extra underkläder, sockar osv. Klätterhjälmen går precis att få in i topplocket och det är riktigt skönt. Jag vill inte ha den dinglandes utanpå ryggsäcken. Inuti hjälmen får jag plats med förstärkningsplagg mm, så det fungerar faktiskt bra.

Längst upp i ryggsäcken just nu – och som bygger lite bulk men inte på långa vägar så mycket som det kommer att bli sedan – är mina gamla kängor. De symboliserar klätterkängorna som jag ännu inte fått. Klätterkängorna är dock groteskt stora, så jag får tänka om fullständigt när de kommer.

Jag undrar om jag verkligen kommer att klara mig på 75 liter på Denali, där jag ska ha med mig snöskor med stegjärn, gruppens utrustning, egen mat osv. Där drar man i och för sig en pulka efter sig, men ändå.

Lämna ett svar