You are currently viewing Sista utrustningsrycket

Sista utrustningsrycket

De sista delarna måste snart falla på plats så jag får köra en första provpackning av en alpin utrustning.

Kommer att posta en hel del inlägg om all ny utrustning inom kort. Det mest kritiska just nu är att få klarhet i vilka klätterbyxor jag ska gå vidare med. Jag kan använda de Patagonia Dual Point Alpines som jag har här hemma, men jag gillade inte riktigt lösningen med en snodd kopplad till knappen. Annars verkar det vara ett par kompetenta byxor. Jag vill dock se hur två Arc’Teryxbrallor passar och överlag är jag ett stort fan av Arc’Teryx. Dyrt som tusan, men jag tycker de gör snygga och riktigt funktionella plagg.

Får jag den sista utrustningen levererad och allt verkar passa, så är detta uppgraderade eller helt nya prylar för mig;

 • alpin ryggsäck
 • alpin sovsäck
 • klätterhjäm
 • skaljacka
 • vindjacka
 • underställ
 • fleecetröja
 • kängor
 • kalsonger
 • sockar
 • isyxa
 • stegjärn
 • klätterkängor
 • klättersele
 • karbinhakar
 • slingor
 • skalbyxor
 • klätterbyxor

… med andra ord är det inte bara en eller två saker som kan skita sig om jag inte har järnkoll på prylarna. Jag märkte till exempel att sovsäcken är helt absurt svårpackad då den sörplar i sig luft som jag vet inte vad. Jag måste öva på lite olika tekniker för att kunna få ner den i en kompressionssäck. Ikväll testade jag nya ryggsäcken lite och har bestämt mig för att behålla den, så till helgen blir det en tur med ryggsäcken lastad med kläder+viktskivor från mitt förra gym och nya kängorna. Kommer haka på stavar, isyxa och stegjärn och se hur allt känns och fungerar.

Det enda jag saknar på ryggsäcken är en behållare för vattenflaska, så ska se om jag kan sy eller limma ihop något smart med kardborrband och fästa på axelremmen. Likaså ska jag nog ta en titt på handskar då mina fjällvandringshandskar inte är optimala sett till att hantera klättringsredskap.

Lämna ett svar