You are currently viewing Ett huvud fyllt av kortisol

Ett huvud fyllt av kortisol

Upplever just nu en stress som heter duga, men försöker beta av action för action…

Det är helt sanslöst högtryck på jobbet nu och det brukar det vara den här perioden normalt sett då man vill få färdigt massa saker innan alla går på semester. Jag sitter dock på en roll nu som gör att jag inte hinner med allt jag måste göra och ligger helt galet back med actions nu. Sedan händer det saker privat också, bara som att bilen pajar och att jag stukade foten. Saker som går att åtgärda, men som ändå skapar en extra stressdroppe i ett redan överfyllt kar.

Har ännu inte fått nya flygbiljetter till Ryssland, då ett flyg blev inställt. Måste jaga resebyrån imorgon och se om de har glömt bort mig. De skulle boka om åt mig och återkomma, men har inte hört ett knyst.

Visumet till Ryssland stökade. För att få ett visum, måste man fylla i en onlineansökan, få en inbjudan från ett ryskt företag, beställa ett intyg från försäkringsbolaget på att man är försäkrad i Ryssland, ordna ett foto samt boka en tid och lämna in allt på visumcentralen. Därefter vänta 1-2 veckor. Visade sig att på inbjudan min stod det ett datum som skiljde sig åt datumet på försäkringen. Försäkringen intygade att jag var försäkrad en dag extra, vilket omöjligt kan vara ett problem – om man inte brinner för byråkrati. Givetvis fick jag ordna nytt intyg, ordna ny onlineansökan, boka ny tid på visumcentralen osv…

Nu väntar jag med spänning på att se om jag måste komplettera med något eller om jag får igenom mitt visum. Det skulle vara två stenar lättare på mina axlar om jag får klart flygbiljetter och visum iaf, sådant som om det inte ordnar sig kan krasha hela min resa.

Utrustningsmässigt har jag tagit beslut kring val av skaljacka och ikväll fortsätter jag utvärdera en ny ryggsäck. Jag har dock inte hittat ett par klätterbyxor som känns riktigt bra, så har lagt en till beställning från utlandet nu. Det stressar mig också att jag är försenad med utrustningen och det är riktigt svårt att få tag på prylar. De flesta butiker har sålt ut vintersortimentet, så här i Sverige är det soprent på de få butiker som har något. Om man nu inte är i storlek S eller XL, då finns det massor  kvar.

Det som är positivt mitt i allt är att foten min fungerade för en kortare löprunda ikväll, så jag tror inte fotskadan ska vara något bekymmer. Rehab/aktiv läkning, så ska jag snart vara ute i terrängen igen.

 

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Emelie O

  Men när är det elbrus är planerat?
  Jag blir tokig av ovisshet.
  Och galet taggad, börjar själv smått planera kilimamjaro med sambon. ?

  1. happyhiker

   Elbrus är bara några få veckor bort, så det börjar bli riktigt tight! Det hade varit skönt att få färdigt allt rätt snart och möjligen bara ha något litet kvar att fixa med, men just nu ligger jag efter på riktigt. Det blir skönare sedan för Aconcagua för då har jag liksom gjort det stora jobbet redan och behöver bara komplettera med isolerande byxor rent krasst.

Lämna ett svar