You are currently viewing Strul med utrustningsinköp

Strul med utrustningsinköp

Tur i oturen att jag har några fler dagar och veckor på mig, men jag börjar ändå känna mig stressad nu när det inte går riktigt min väg. 

Döm min förvåning när jag skulle returnera ett av paketen jag fått och det inte tas emot av varken DHL Servicepoint eller Postnord. Inte heller Schenker. Orsaken var storleken på det. Jag provade att packa om allt till en egen kartong, en flyttkartong. Inte heller den var godkänd att lämna in. För stor. Jag fick fara ut på Hisingen och lämna in den på Schenkers terminal för att kunna få iväg returen.

Rent krasst, om jag hade varit en riktigt snåljåp, så skulle jag alltså ha gjort flera beställningar från samma företag och sett till att få flera kollin skickade till mig. Då hade jag kunna skicka tillbaka varje kolli ett och ett rakt av. Hade faktiskt ingen aning om att en kartong av en flyttkartongs storlek skulle bli nekad. Dessutom verkade det inte gå att skicka med PostNord i huvud taget mer än med deras specialtjänst som kostar över 900 kr. För ett kartong till Tyskland! Schenker tog 400 kr för motsvarande tjänst.

Jag har ytterligare en beställning från Bergfreunde på väg med en ryggsäck, men jag måste säga att det går lite väl segt. De marknadsför att de har snabba leveranser, men sist tog det över en vecka och det verkar det göra nu också. Även det paket från Tyskland alltså.

Värre än det var att jag blev fundersam på min Arc’Teryx Alpha FL-jacka som jag fastnade för. Anledningen är att den är ”trim fit”, medan Arc’Teryx Alpha SV som är dubbelt så dyr, inte bara är mer tålig utan också har ”athletic fit”. Det sistnämnda innebär att jackan har mer utrymme för insulationsplagg under, vilket är precis vad jag avser ha. Vid lättare vind/väder, så kör jag vindjacka+fleece, sedan kan jag förstärka med dunjackan ovanpå fleecen och tanken är att kunna dra på mig skalet ovanpå och köra fyra lagers vid riktigt grisväder. Jag beställde sonika hem två Arc’Teryx Alpha SV för att testa. En large och en medium. När paketet kom från Tindeberg igår så blev jag lite fundersam, något stämde inte. Mycket riktigt, mediumjackan var en SL-jacka istället. En 4000 kr billigare jacka. Largejackan känns helt galet gigantisk så jag tror att mediumjackan kan vara precis den jacka jag vill ha.

Tack och lov ett bra bemötande från deras kundtjänst idag, men med tråkigt besked om att hela lagret med mediumjackor var fel, så jag kan inte få en ny därifrån. Mer logistikpul alltså! Jag kan få en annan färg, men nu var det den blåa som jag tyckte var bäst lämpad för att också kunna vara en vardagsjacka. En snabb check hos konkurrenterna visar att samma jacka är slut även där, i den färgen och storleken.

Jag hade hoppats ha all utrustning klar nu denna helg för att verkligen få köra träningspass i alla kläder och verkligen få känna på att allt passar.  Nu hamnar jag istället i ett väntläge. Får sikta på att ha all utrustning klar till nästa helg istället. Utrustningslista och total sammanställning med bilder och ett filmklipp kommer!

 

 

Detta inlägg har en kommentar

  1. Caroline

    Blir kul att se hela packlistan sen!

Lämna ett svar