You are currently viewing Utrustningslogistik och förberedelser fortsätter

Utrustningslogistik och förberedelser fortsätter

Det är nu bara någon vecka kvar innan jag ska på glaciärkurs i Norge… sista rycket med utrustningsinköp nu!

Jag känner mig nästan som en fraktkedja när jag sitter med excellistor och försöker hålla reda på vad jag har beställt från var. Just nu har jag varor för 100 000 kr, men jag har lyckats ta lite på faktura. Det gäller dock att det som returneras kommer tillbaka till företaget så snabbt som möjligt då hanteringen av returer kan dra ut på tiden. Kommer också att prova Paypals returtjänst där de ersätter upp till 250 kr av returkostnaden om man har gjort köpet genom dem. Provar det just nu för de prylar jag beställt från Tyskland och måste returnera.

Det känns skönt att jag hittat en storsko som fungerar i varje fall, men jag returnerar den jag hade hemma då Adventure Lovers som jag ska klättra med, precis ordnade ett fint erbjudande från La Sportiva – lite pengar att spara iaf. Det gäller bara att den storskon hinner levereras nu innan vi ska till Norge på glaciärkursen, för jag får ett guldläge att träna med exakt rätt utrustning i Norge nu.

Sista klädesplaggen för utprovning hämtar jag ut ikväll och sedan hoppas jag att nya ryggsäcken kommer på fredag. Jag kommer inte att klara mig på 45 liter längre, även om jag är en mästerpackare av rang. Nya sovsäcken är bara för brutal i storlek, även om jag kommer att komprimera ner den i kompressionspåse. PUMA-sovsäcken verkar vara fullt godkänd iaf av förste sovsäckstestare 😉

 

Lämna ett svar