You are currently viewing Bib eller vanliga byxor?

Bib eller vanliga byxor?

Ser fördelar med båda och har inte riktigt bestämt mig för valet av skalbyxor.

Har nog ägnat två sista dagarna till att fundera över byxor. Flera utrustningsrekommendationer för Everest, Denali och Vinson pekar på BIB. En full bib går upp på bröstkorgen och skyddar och värmer mer, samt att man slipper ha ännu ett bälte där ryggsäck och klättersele redan nyper åt. Samtidigt så är ett par vanliga byxor snyggare och något jag kanske kommer att nyttja mer till vardagliga vinteraktiviteter hemmavid. Det är lite lättare att dra på sig ett par vanliga fullzipbyxor också om man redan är på berget och står med skaljacka på sig.

Har beställt ytterligare en jacka och ska utvärdera Arc’Teryx Aplha SV också, oavsett om det blir Aplha SV eller FL, så går jackan ner en bit på ryggen och täpper till. Den låses ner under klätterselen också, så jag borde inte få snö upp under jackan under normala förhållanden.

Får suga på karamellen ett tag till. Troligtvis kommer jag inte göra fullt så galna expeditioner när jag är färdig med Seven Summits, utan mer vanliga turer igen och det talar också för ett par vanliga skalbyxor.

Lämna ett svar