You are currently viewing Logistik inför Ryssland

Logistik inför Ryssland

Det är mycket att tänka på inför resan! Visumhanteringen för Ryssland är lite speciell…

Helt trivialt är det inte, men det hör på ett sätt till själva resandet och är en tjusning i sig. Jag känner mig lite stressad just nu bara innan jag har fått 100% koll på läget. Flygbiljetter är beställda i varje fall och jag väntar på att få en färdhandling. Det blev betydligt dyrare att flyga från Göteborg än från Stockholm, men det finns tyvärr inga bra förbindelser från Stockholm och hem till Göteborg på hemresedagen (en söndag kväll). Jag ska jobba på måndagen och har massor som väntar här hemma, så det var bara att svälja merkostnaden och ta ett flyg via Amsterdam istället. Flyget går från Landvetter till Amsterdam till Moskva och vidare till Mineralnje Vody. Det blir en lång resdag, så det ska bli skönt att få komma ut i naturen och börja rasta kroppen dagen efter. Jag kommer att uppdatera här lite längre fram om upplägget för expeditionen.

Jag undersökte hemförsäkringen och den täckte INTE skador som uppstod i samband med äventyr på utlandsresa. Jag valde därför att byta försäkringsbolag till ett annat. Har trippelkollat med dem nu och om jag blir skadad på självaste Everest, så ska försäkringen täcka nertransport på berget, om det så krävs en helikopter. Jag känner mig trots det inte helt nöjd med att bara ha fått det muntligt, så ska se om jag kan få något skriftligt på att det verkligen, verkligen, verkligen inte är några konstigheter för det känns ändå rätt ballt om det faktiskt ingår i en ordinarie hemförsäkring helt utan tillägg…

Sedan är det visumhanteringen, det som normalt brukar vara lite papper som man fyller i på flyget eller ansöker på plats på flygplatsen. Här måste allt vara klart innan inresa. Jag har fått fylla i en blankett på webben och skriva ut, sedan ska jag till Ryska Visumcentret här i Göteborg och lämna in papper + foto (typ passfoto) och jag måste även styrka att försäkringen gäller i Ryssland vilket inte alla försäkringar gör. Detta gör jag genom ett Rysslandsintyg som jag har fått beställa från försäkringsbolaget.

Därefter när jag kommer till Ryssland, så måste mitt visum inregistreras, men det får jag hjälp av genom företaget på plats. Inte helt trivialt alltså och i min todolista för denna resa, så är det ett helt eget kapitel för ”färd- och resehandlingar” med flera actionpunkter.

 

Lämna ett svar