You are currently viewing På jakt efter storskor!

På jakt efter storskor!

Jag börjar på riktigt få panik nu. Jag hittar INGEN storsko som passar mina fötter!

Handlade hem ett par Scarpa Phantom 6000 stl 44 nu, men jag är skeptisk. Scarpan är dock mycket skönare fram i foten mot för de La Sportiva Spantiks som jag provade. Jag testade ett par stl 43 på Scarpa i butik och det är en storlek upp mot för mina vanliga skor och ungefär min storlek i trailskor. De kändes för trånga och då hade jag en rätt tjock socka på mig, men den motsvarar ändå lite ”svullnad” som drabbar foten på högre höjd under längre belastning. 44an var dock extremt skön fram i foten, äntligen en sko där jag kan röra på tårna och inte känner att de är inklämda.

Jag har dock hälsläpp även på den här. Precis som i Spantiken när jag gick upp på större storlek. Det innebär rent krasst att varje gång jag lämnar foten bakom mig, så kommer hälen att resa sig lite först innan resten av skon följer med. Dels förlorar jag energi på att resa på foten utan att skon följer med direkt, då jag måste lyfta foten och benet högre för att få med mig kängan, dels så ökar det risken för skav. Inte bara på skinnet, utan det kommer att nöta strumpor på löpande band. Lite hälsläpp gör inget, men jag tycker att detta är lite för mycket. Nu ska jag inte upp på extremt branta sluttningar, men skulle jag stå och frontpointa så vet jag inte om jag skulle vilja ha hälsläpp. Där vill jag ha maximal kontakt med kängan och avlastning i den mån det går för vadmuskeln.

Det kan dock gå att tejpa upp innerskon och bygga en liten vall på den. På så sätt låser man ner den bättre i ytterskon och jag kan kanske bli kvitt hälsläppet då.

Jag ska ta en titt på La Sportiva G2 SM också samt frågan är om jag inte ska prova att beställa hem en 43a av nya Phantom 6000 också. Den måste jag beställa från utlandet i sådana fall och passar den inte får jag betala frakten på ett par hundralappar själv. Alla skor är dock minst en tusenlapp billigare om man beställer från utlandet, en del rentav 2-3000 kr billigare.

Det är bara veckor kvar nu innan jag måste vara färdig med utrustningen och redo för Norge. Det innebär att jag måste ha löst och valt ett par storskor typ NU, inklusive stegjärn till. Sedan behöver jag få hem nya goretexkläder också och gärna ett nytt underställ innan Norge.

Lämna ett svar