You are currently viewing Full satsning på äventyr igen!

Full satsning på äventyr igen!

Redan nu börjar sommarens äventyr, dags för Happy Hiker att satsa fullt ut!

Nu kör vi! Maj månad är igång och min deadline för badrumsrenoveringen är passerad. Jag vänder nu på steken och prioriterar träning+satsning på bergsäventyren först och sätter hus/renovering/trädgård i andra hand. Fritiden är inte oändlig, så i mitt fall handlar det om periodisering och prioritering av aktiviteter.

Det är hög tid att komma i fysik och mental form nu. Jag är inte på den fysiska nivån jag skulle vilja vara, så jag går All In med träningen nu kommande veckor. Balansgången blir att försöka träna hårt, men smart och inte bli skadad. Som en liten morot har jag Göteborgsvarvet om ett par veckor, där jag har tidigare måltider som jag vill slå. Det gör att jag kommer att behöva köra lite asfaltsträning nu kommande 14 dagar i förberedande syfte och vänja mig vid de skorna och den typen av löpsteg. Sedan växlar jag tillbaka till traillöpning igen som är min huvudgren.

Jag har börjat träna lite med ryggsäck igen och går upp/ner för Bollebygds skidbacke, Bollekollen. Primärt är det för att vänja knäna och då mest för nedstigning med packning. Upp är bara mjölksyra och flås, med nedför brukar mina knän protestera högljutt. Varje steg i en brant nedförslutning går ut i luften och sedan faller neråt med hela min kroppstyngd+packning som knäleden ska ta emot och dämpa upp.

Badrumsrenoveringen har gjort att jag har tappat lite väl mycket form, ca 2 månaders bortfall av träning och en störtdykning på kondition, mental styrka osv. Jag är på riktigt nervös över om jag kommer att kunna ta igen det bortfallet på så pass kort tid som det återstår nu.

Utöver träning/tävling, så kommer jag att börja handla hem mer utrustning nu och jag är också på jakt efter någon som kan hjälpa mig designa en logga. Jag har tänkt trycka upp lite profilkläder, framför allt till mina löpartävlingar och till min träning. Det är inte många svenskar som har genomfört Seven Summits (4st registrerade + ett par till?), så jag tänkte marknadsföra mig själv och visa på att min träning är helt och hållet fokuserad på nästa bergstopp.

Bloggen kommer att uppdateras frekvent nu kommande veckor, för nu är satsningen på nästa berg i full gång!

 

Lämna ett svar