You are currently viewing Nytt år med fler utmaningar än någonsin förr!

Nytt år med fler utmaningar än någonsin förr!

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Ett nytt år väntar med förhoppningsvis nya utmaningar, om jag kan hålla mig skadefri. Jul- och nyårsledigheten har bidragit till följande plan…

Jag har fortfarande inte riktigt greppat att jag klarade av både Fjällräven Classic (110 km med full packning i fjällterräng på under 24 timmar) och Kilimanjaro under 2015. Vilket år! Det var också ett år förknippat med en hel del tråkigheter för min del, inte minst i början av sommaren. Desto skönare att avsluta året med en känsla av en comeback, en känsla av att jag är på G igen!

Min Seven Summit-utmaning har verkligen gett mig energi och känslor som bara kan förknippas med ren eufori. Min stora dröm har ju varit att stå med egen familj nu och att få möta 2016 med både kanske sambo och barn. När den drömmen under flera års tid har sett helt omöjlig ut att få förverkliga, så behövde jag verkligen få sparka igång mig själv mot nya tankar i livet. Slår den drömmen in, så är jag bara evigt tacksam – men jag behöver något annat som gör att det sprätter i min kropp när jag vaknar, något som får mig att verkligen längta till att få leva ännu ett år.

Det har jag fått nu och med råge. Seven Summits är inte längre bara en dröm, med Kilimanjaro så börjar det mer och mer bli en plan och ett riktigt mål. Jag vet fortfarande inte hur jag ska finansiera det hela och det är den riktigt stora akilleshälen. Ekonomin + om jag har fysiken till att klara av det hela.

Planen för 2016 är att ta mig vidare bergsmässigt och nästa berg är Mount Elbrus, där handpenning är lagd och en plats bokad. Fram till sommaren har jag ett sprängfyllt schema med framför allt löpartävlingar, främst traillöpning. Redan nu den 17/1 sparkar jag igång med årets första utmaning som blir att se om jag klarar av att genomföra tre halvmarathons ute i snö/slask/lera och eländig terräng – på tre dagar. Jag ligger dessutom på en diet just nu för att släppa lite fett och komma ner i lite bättre form. Sedan kommer jag att varva löpartävlingar med styrketräning, löpträning i terräng och promenad med ryggsäck och vikter upp/ner för skidbackar.

Den absolut största utmaningen blir att pressa mig själv utanför min bekvämlighetszon så ofta jag kan och få kroppen att utvecklas, medan jag undviker skador och inte sliter för hårt på kroppen.

God Fortsättning på nya året och håll utkik här på bloggen! Film från Kilimanjaro är på väg, likaså en hel hög med utrustningsartiklar, tips och tricks samt två filmer från mina tidigare bergsäventyr i Norge!

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Lisa Gustafsson

    God fortsättning själv! Blir kul att se filmen!

    1. happyhiker

      Håll till godo! 🙂

Lämna ett svar