You are currently viewing Mot nya mål – Seven Summit nr2: Mount Elbrus!

Mot nya mål – Seven Summit nr2: Mount Elbrus!

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Då blickar vi framåt och denna gång blir det till att se hur Mr Putin har det – HappyHiker goes Russia! Det är dags att sätta mål och plan för 2016 och nästa bergstopp i min Seven Summit-utmaning har jag valt att bli Elbrus, Europas högsta berg.

Jag lovade mig själv att stanna upp och bara njuta, bara må gott av att jag klarade av Kilimanjaro och att det gick så pass bra som det gick. Inte påbörja planering för nästa bergstopp, men samtidigt så är jag en förändringsperson som går igång på planeringen och vägen fram till målet lika mycket som att få uppfylla och klara av målet. Dessutom är det lägligt att sätta planen för nästa berg nu då det är årsskifte och jag ändå måste göra en plan för kommande löpartävlingar m.m.

Det finns ingen egentlig spikad ordningsföljd för de sju bergstopparna, men Kilimanjaro är på ett sätt nästan given som ett första berg då det inte innebär glaciärvandring eller ställer krav på hantering av snö- och isredskap. Elbrus blir lite mer teknisk i den bemärkelsen att här blir det mer snö och is och det blir både stegjärn och isyxa till hjälp. Det företag jag valt ut som samarbetspartner för resterande bergstoppar, klättrar Elbrus från norra sidan och inte sydsidan. På sydsidan är det mer turistigt och det körs både snövesslor och annat trams med turister upp mot bergstoppen. På norrsidan hoppas jag i varje fall att det blir mer ett äventyr på riktigt.

Ett datum är spikat för Elbrus och jag kommer att återkomma mer kring detta, men det ska bli riktigt roligt att få sätta tänderna i ännu en bergstopp som är högre än 5000 meter, vilket ännu en gång kommer att sätta prov på kroppens förmåga att acklimatisera sig och kommer att sätta prov på min fysik. I och med ett spikat datum, så kan jag också lägga ut ett riktigt massivt träningsschema för början på 2016 och med flera traillöpartävlingar som roligare träningsmoment.

För en sak är säker, absolut bästa förutsättningar att klara av denna fleråriga utmaning får jag om jag verkligen ser till att vässa min fysik nu. Kondition och styrka måste snäppas upp ett par nivåer och ska se om jag klarar av att gå på lite mer offensivt med min träning nu.

Lämna ett svar