You are currently viewing Sista småfixet med utrustning för Kilimanjaro

Sista småfixet med utrustning för Kilimanjaro

Några små praktikaliteter återstår med utrustningen innan den ska börja packas ner i packpåsar och kontrollvägas. Dock en del ack så viktiga moment. 

Idag blir det en generalrepetition nu kring lunch, då jag avser att ta en kortare promenad i full utstyrsel. Kommer inte att se klok ut, men jag kommer dra på mig samtliga lager klädesplagg, ryggsäcken packad och med vätskeblåsan toppfylld och med actionkamera provmonterad osv. En sista check helt enkelt.

Kängorna har jag vaxat med vax + lite värme från luftvärmepistolen, sedan arbetat in vaxet riktigt. Mina byxor och de två jackor jag tar med mig, tvättar jag idag på mild tvätt i tvättmaskinen, följt av en handtvätt med enbart impregneringsmedel – sedan får de lufttorka. Ej centrifugeras. På så vis inleder jag vandringen med impregnerade kläder och det misstänker jag kommer att behövas.

Toppflaggan ska strykas och jag ska även försöka fästa en svensk flagga på ryggsäcken. Jag hade velat ha en liten miniflagga på jackan också, men det är min vardagsjacka och goretex, så jag skippar det nog för denna gång i varje fall.

Vad gäller val av byxor, så har jag velat fram och tillbaka då jag inte har ett riktigt bra skalplagg där. Jag har två olika zipoffbyxor som jag älskar när jag vandrar i nordiska fjäll. Det ena byxparet är lite tunnare, men också mer glättat i finishen. Denna byxa är lite mer vindresistent, men är extremt tunn och innebär ingen egentlig isolering. De torkar dock riktigt fort om man blir blöt. Den andra byxan är lite tjockare, innebär en viss isolering, men håller väta längre. Den byxan har dock fler fickor på sig och jag är stort fan av en benficka där man kan ha t.ex. lite nötter lättillgängligt. Båda byxorna är för klena för riktiga bergsturer, men jag tror det kommer att gå bra på Kili ändå nu.

Under toppturen är tanken att köra löparkalsonger underst, sedan underställ (tyvärr nylon och inte merinoull), sedan mina Summitsockar som är tjockare och täcker hela vaderna och upp till knäna och sedan zipoffbyxorna utanpå. Över låren kommer jag att ha ett par fleeceshorts som jag fått låna av en kompis. Det blir då trelagers över både lår och vader. Skulle det ändå blåsa rätt igenom zipoffbyxorna och genom benmärgen, så drar jag på mig regnställsbyxorna – men det hoppas jag inte ska behöva ske. De andas i praktiken ingenting.

Precis det sistnämnda är det jag testar under dagens generalrepetition, dvs på med hela paketet med kläder och se att allt går att stänga, att det ryms, att jag kan andas, att inget skaver, att ryggsäcken sitter som den ska etc etc.

Lämna ett svar