You are currently viewing Genrep och utrustningsgenomgång Kilimanjaro

Genrep och utrustningsgenomgång Kilimanjaro

Det börjar dra ihop sig och jag har en hel del kvällspyssel nu med att gå igenom min utrustning inför Kilimanjaro.

Har gjort några kompletterande inköp i utrustningsväg och det är alltid lite nervöst att handla över nätet. Det gick bra denna gång och jag prickade rätt storlekar på lite klädesplagg, förutom ett par liners till vantar som visade sig vara en dammodell och som satt åt på tok för tight runt fingrarna (ströp blodflödet). Har slängt iväg en beställning på en annan modell och storlek, så hoppas att få den leveransen imorgon.

Har gjort en första test av klädsel och att nya dunjackan fungerar både under skalplagget och över skalplagget. Antagligen kommer jag att dra på mig den om vi tar en kortare rast någonstans och det är lite kyligare, men framför allt så räknar jag med att använda dunjackan under toppturen och då under skaljackan som ett extra förstärkningsplagg. Det blev en Arcteryx Cerium LM och jag kommer att följa upp med recension här. Jackan är lättvikt och känns minimalistisk, men vad jag är nyfiken på är hur pass bra den står emot kyla och hur det känns att bland annat inte ha en höftrem att dra åt.

Jag kommer inte att köra med balaclava denna vandring, men däremot har jag en nyinköpt buff i merinoull och den kommer att få fungera lite alltiallo. Glaciärglasögonen med riktigt UV-skydd får också ersätta mina gamla budgetsportglasögon.

Det enda jag är kluven över klädmässigt just nu är antal lager på benen. Jag har aldrig någonsin haft mer än två lager, dvs underställ+skalplagg bara. De nya tjocka summit-sockorna jag köpte och kommer att ha på toppdagen, är långa och täcker vadmusklerna – så där kommer jag att ha tre lager. Däremot blir mina lår det parti på kroppen som blir som mest oskyddat. Det tilltalar mig i tanken att ha ett tredje lager på låren, men jag är fundersam på om det kan bli för varmt. Att justera lager och ventilation på överkroppen är lätt, men att ställa sig mitt i natten under en topptur för att mixtra med byxor är inte aktuellt. Antingen jagar jag rätt på ett förstärkningsplagg och provar med det, eller så kör jag utan och tar min tilltro till att låren ändå arbetar så pass mycket att jag inte kommer att uppfatta kylan.

Bild från gårdagens utrustningsprovning. Ikväll fortsätter jag med nyvaxning av kängor och test på att liggunderlag mm är tätt och fint.

 

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Eva

    Häftigt, jag kommer följa ditt äventyr:) Lycka till!

    1. happyhiker

      Tack Eva! Kommer försöka uppdatera här både nu inför och inte minst efteråt 😉

Lämna ett svar