You are currently viewing Fortsatt genomgång utrustning Kilimanjaro

Fortsatt genomgång utrustning Kilimanjaro

Uppe i över 100 prylar nu som ska med i packningen. Order lagd på fler prylar. Provpackning i helgen! 

Har beslutat mig för att göra en mix av gamla och nya saker. Jag uppgraderar mitt liggunderlag till nya Expeds Wintermat som verkar riktigt galet bra! Under halvkilot i vikt och med ett riktigt högt R-värde (-32 grader). Den ser jag fram emot att få klämma och känna på.  Har beställt en dunjacka som jag tror och hoppas räcker till för även de mer krävande expeditionerna, en Arcteryx Cerium LT med huva. Den är lite tunnare och jag tror att jag får plats med den under min nuvarande 2-lagers vardagsjacka i Goretex. Jag valde en large och hoppas att jag även kan få den utanpå både underställ och fleecetröja.

För handskar denna tur så kommer jag att nyttja löparvantar som liners med fleecevantar som mellanlager. Det blir nog vad jag har på mig på kvällar/morgnar. Eventuellt kör jag enbart med fleecisarna. Sedan har jag beställt ett par enklare alpinisthandskar. Kombinerar jag dessa får jag trelagers isolering där yttersta är en tumvante.

Mina solglasögon är skämmigt nog bara billiga kopior från utlandet. Jag slängde faktiskt med en beställning på ett par cat4-glasögon också. Inget jag nödvändigtvis behöver på just Kilimanjaro, men jag tror jag kan använda cat4-glas även under trekken och att det inte blir för mörkt. Ska prova när jag får dem. Vill inte riskera att bränna sönder ögonen med ett par billigare solglasögon som jag inte ens vet om det är polariserande glas i…

Ett problem jag fick nu var hur jag skulle transportera allt. Jag skulle kunna ta med mig dubbla ryggsäckar, men jag ogillar alltför stort handbagage på flyg mm. Drog iväg en beställning en duffelväska också. Är nog lika bra. En 90-liters är nog en bra investering även för kommande turer upp på Elbrus mm. I den kommer jag att packa min lilla marmotryggsäck också. Marmoten kommer jag lasta i sådant jag ska ha till safarin men inte vill ha upp på Kilimanjaro. Sedan låser jag den med hänglås så den är åtminstone förseglad och lämnar den på hotellet. I den kommer jag att ha laddare, sandaler och annat som jag inte ska ha på Kilimanjaro.

Duffeln i sig blir den väska som bärarna får ta åt mig. I den kommer kängor, plagg för toppturen och förnödenheter i form av mer godis osv att finnas.

Min Haglöfs Gram Comp som jag köpte till Fjällräven Classic får bli den ryggsäck jag bär. Den är redan förberedd med fästet för actionkameran och med extra fickor för gels osv. Har beställt en vätskeblåsa på 2 liter som jag hoppas passar i den. Vet inte om jag törs köra vätskeblåsan på toppturen, men kommer eventuellt att prova (för erfarenhet) samt ha en flaska med en liter vatten i ryggsäcken i reserv. Jag kommer att köra med en isolerad slang till vätskeblåsan i varje fall.

Känner mig lite sent ute med ny utrustning så pass nära inpå, men nu hoppas jag att jag kan få hem utrustningen så fort det bara går och kan börja få klämma och känna på allt. Tanken är att köra en generalrepetition med full mundering med kängor, ryggsäck och allt innan.

Lämna ett svar